Kolega, problem

V prvních dvou dílech Dodávkáře na cestách, jste se mohli dozvědět, jak jsme fungovali na začátku corony. No, to je sice zajímavé, ale nic to neříká o příbězích, které mezi námi vznikají.

A právě tento malý příběh, je zajímavý tím, že ač jste někdy někde jezdili, neznamená to, že to dáte třeba v cizině. Náš kolega je už teď v pohodě, ale když začínal :-) .

Budeme mu říkat Pepíček. Milý Pepíček naám tehdy říkal, že ano, že jezdil atd. To jsme ale nevěděli, že jezdil jen kolem komínu po haldách v ostravě, 10m plný tam a 10m prázdný zpátky. Tak dostal u nás dodávku a první jízda do Holandska, před tím ale jel s kolegou jízdu. Dispečer mu decentně připomněl, že jak složí, že jej vytěží zpátky. Jaké bylo překvapení, když dispo přišel ráno do práce a zjistil, že Pepíček už je za Norimberkem. Po telefonátu, proč nezůstal v Holandsku řekl, že Německo je velké a je větší šance něco najít zde, tak že se přiblížil do středu země. Nemusím ani nikomu říkat, jak asi dispo koulel očima atd. Ale tak dobrý, no.

Anni né za měsíc, jel Pepíček s náma (jelo nás 5 dodávek) poprvé do Švýcarska. Už na Rozvadově mu nechtělo auto startovat. Když jsme se ho ptali, zda to nahlásil šéfovi, jeho odpověď zněla, že už mu to tak blbne týden a semtam skočí do nouzáku a že je to dobrý. S kolegou jsme ho poplácali pro ramenou a popřáli hodně štěstí. Dojeli jsme po silnici A6 v Německu až za Norimberk. Pepíčkovi říkáme: Najedeme na A81 a ta vede až na konec, kde je kruhový objezd a na něm se dáš doprava, dva kilometry a jsme u hranic se Švýcarskem. Super. Dojeli jsme s kolegou na Thaygen, čekáme hodinu, dvě a on nikde. Tak mu voláme. Hm, navigace mu řekla, že má odbočit, tak odbočil a žádný kruháč nepotkal. "Navigace" mu řekla... A že je na križovatce, zdechl mu motor a Polizei mu pomáhají. No nás omývali. Nakonec, ho zavezli sami na Thaygen, ale z druhé strany, sebrali mu kromě OP vše a že ráno, ať se staví si to vyřídit s celníkama. A jelikož Pepíček nebyl políben jazykovými znalostmi...

Pepíček je prostě unikát. A my máme Pepíčka rádi. Pepíček je skvělý člověk...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radoslav Outrata | sobota 20.2.2021 19:28 | karma článku: 12,29 | přečteno: 538x
  • Další články autora

Radoslav Outrata

Milagros a nebo Claire Fraser?

10.7.2022 v 21:18 | Karma: 5,13

Radoslav Outrata

Krásný krátký život psí

10.1.2022 v 21:39 | Karma: 18,52

Radoslav Outrata

Pohádka o Vodňánkovi

25.2.2021 v 19:42 | Karma: 10,18

Radoslav Outrata

Slunéčko z východu

23.2.2021 v 13:42 | Karma: 7,35