Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pěkný výstižný příspěvek, pane Oulický.

Jako vždyR^

4 0
možnosti

ellukas

1. 11. 2012 3:48
Za prvé ten zákon se má jinak jmenovat

tedy mělo by se hovořit o zákonu o hospodářském zabezpečení církví a jejich odluce státu s tím,že se vyhlásí, že to zabezpečení bude umožněno tím,že se naturálně dává církvím to, s čím hospodařili v r. 1948 a že to, co nebude možné převést, tak si jednotlivé církevní organizace mohou požádat o finační plnění v souladu se zákonem o revizi pozemkové reformy v r. 1947, který v této věci odkazoval na náhradový zákon z r. 1919, kdy se daná náhrada, pokud nebyla ihned proplacena, zhodnocovala ročně o 4,5%. Velikost té náhrady lze přesně stanovit pomocí tehdejších znaleckých posudků (4 koruny za metr čtvereční) s tím, že se cena nemovitostí přepočítala po měnové reformě v poměru 1:5.

Tím se lze vyhnout veškerým diskusím o tom, zda-li církvím něco patřilo, či nikoliv. Prostě ten majetek dostanou od státu darem do vínku. Něco jako věno poněkud postarší nevěstě, aby se stala atraktivnějším pro ženicha. A ty ostatní církve dostanou ty částky uváděné v zákonech jako startovné do nového života. .

2 1
možnosti

ellukas

1. 11. 2012 3:51
Re: Za prvé ten zákon se má jinak jmenovat

Stačí ten zákon nazvat zákon o hospodářském zajištění odluky církví od státu.

1 0
možnosti
1

1907

31. 10. 2012 23:54
To by se ti líbilo, klerofašisto

Přehodit zodpovědnost za vysvětlování na původce zákona. Vysvětlovat by měli především zástupci katolické klerofašistické církve. A ty to dobře víš, ty pokrytecké katolické kvítko. Ale moc by se ti líbilo, kdyby tu špinavou práci za vás udělal někdo jiný. Peklo je přesně pro takové, jako jsi ty R^

2 3
možnosti
Foto
Re: To by se ti líbilo, klerofašisto

No, tak sis ulevil ... je Ti lépe?;-)

3 0
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

31. 10. 2012 23:07
Za bolševismus !

Na Bělehrad ! Čest !!

2 0
možnosti
Foto
Re: Za bolševismus !

Taky se Vám to už krátí, strýčku?

1 1
možnosti
F

fanda2.

31. 10. 2012 22:48
Dle mého názoru

Pane Oulický, já si myslím, že vy máte především problém sám se sebou a se svojí fanatickou vírou - křesťanstvím. Něco tak zažraného je opravdu unikum. Nic ve zlém, ale z vás je normálně uvažujícímu člověku až smutno.

3 0
možnosti
Foto
Re: Dle mého názoru

No a tady nesouhlasím - necítím se být fanatikem víry .... víte jak často pochybuji, víte, jak moc věřím, víte něci z toho?

A pak ještě dotaz - kdo je to ten "normálně uvažující člověk"? Kdo to definuje? Kdo to rozhoduje, kdo je a kdo není?

Pokud jde o to, že se někdy vyjadřuji ostře, pak se nedivte, pokud někdo sprostě něco uráží ....

1 1
možnosti
MK

2mmmm_2

31. 10. 2012 22:38
Proč tak složitě....

Vždyť stačí: výčtový zákon, co přesně vydat, aby to bylo opravdu neprůstřelné - bez možnosti prodeje po dobu 10 let. (developeři utřou nos).. Sporné pozemky (cca 5%) raději z 50% tržní ceny refundovat nebo prostě nevydat jednou pro vždy - ať si vyberou co z toho. Miliardu ročně na rozběh hospodaření na pozemcích po dobu 10 let - velmi luxusní nabídka, Copak by jim toto nestačilo? A po 10 letech už nepřispívat ničím, ani na platy. Ostatně: církve si mají platit jejich věřící. Pokud věřící nemají a ti jim nechtějí nic platit, musí omezit čerpání nákladů - jako každý.

2 0
možnosti
Foto
Re: Proč tak složitě....

Výčtový zákon by sice možná prošel zákonodárným sborem, ale s největší pravděpodobností by jej smetl Ústavní soud, jak se již několikrát jeho soudci vyjádřili ....

1 1
možnosti

Danny boy

31. 10. 2012 22:10
To je poprvé

kdy přiznáváte tomuto zákonu jisté nedokonalosti. Odluka je nutná a většina jí chce. Jenže se naskýtá řada otázek. 1) Proč se najednou tak pospíchá. To je podezřelé. Parlament na to měl 22 let, jenže řešil zákony o herních automatech apod. Vina je i na všech předchozích vládách. Hovoří se o politické odpovědnosti  jenže to je jen prázdná fráze. Nikomu ze současné i předchozích vlád ani členům parlamentu za špatnou práci nic nehrozí (a to je parlament téměř ve stejném složení jako před dvaceti lety). 2) Je to složité a pokud nebude tento zákon dobře připraven odborníky(a to teď není) dojde ke křivdám, které se zaručeně vrátí, i když se snad dnes leckomu z obhájců tohoto zákona zdá, že to je není důležité (typ: po nás potopa) - pokračování

3 0
možnosti

Danny boy

31. 10. 2012 22:10
Re: To je poprvé

pokračování 

3) Církvím se majetek vracel již asi 2x a kardinál Tomášek prohlásil, že víc chtít nebudou. Dost lidí si to pamatuje, jenže jsou to jen řadoví občané na jejichž hlasu záleží pouze jednou za 4 roky a to ještě nepříliš. 4) Vzhledem k neustále klesajícímu počtu věřících nepotřebuje církev tak rozsáhlý majetek k uspokojování potřeb svých i věřících a vzhledem k  neústupnosti církevních představitelů je tento problém téměř ve slepé uličce.

3 0
možnosti
MM

venenum

31. 10. 2012 21:54
Téma restitucí zvyšuje karmu,

diskutující opakovaně klikají, aby si mohli poklábosit (nebo svádět bitvy téměř krvavé - to podle  naturelu).

Bez anonymních nicků to ale bude horší, protože kvůli těm pár fanatikům, kteří se zde ohánějí "vincentkou" (=Christus vincit...atd...) a agresivně vyhlížejícími kříži XXX (to pootočení o 45° navenek působí až dehonestujícím dojmem), by sem pod svým jménem lezl leda cvok.

Nečekají Vás radostné časy....

Adios! [>-]

3 0
možnosti
Foto
Re: Téma restitucí zvyšuje karmu,

Tak já karmu nenaháním a mimo to, moje články na téma restitucí nemívají karmu nijak vysokou (řádově někam do dvacítky), protože moje názory jsou v tomto směru spíše menšinové.

A jinak, mne teď čekají velice radostné časy ... blíží se advent a s ním i nacvičujeme nové zpěvy jak k adventu, tak k vánocům a též i k slavnosti Krista Krále, která adventu podle nového pokoncilního liturgického kalendáře předchází.

1 0
možnosti

jarinka

31. 10. 2012 21:15
Pane Oulický,

k článku nemám vůbec nic, ani jsem ho s prominutím nečetla, stále jen majetek a peníze, je to unavující. Ale jsem zvědavá ženská a aby nestála řeč - vy se opravdu jmenujete jako ten hodný pán ze Saturnina, anebo je to jen vaše umělecké jméno?

4 2
možnosti
Foto
Re: Pane Oulický,

Ve skutečnosti jsem Saturnin, ale ne abyste to někde vyzvonila ;-)

4 0
možnosti
K

karel_vvv

31. 10. 2012 20:45
Opravuji si o Vás mínění

Před časem jsem právě s Vámi o těch výhradách k zákonu diskutoval a právě těch několik argumentů, co uvádíte dnes, je důvodem, proč musí být zákon odmítnut. Plus je jedna další výhrada, možná nejsilnější (právní povahy) - nerovnost před zákonem ohledně jiných restituentů. A to jak v problému osvobození od daně, tak samotný fakt restituce právnickým osobám (pouze církevním). To by spustilo takovou právní lavinu, že by bylo nejlepší stát prostě zrušit - což je možná záměrem v pozadí.

Celkově vzato, nejedná se o restituci, ani narovnání, ale o dar.

Dalším argumentem proti - neprávním - je nesmyslnost dávat v období krize majetek organizaci, která dlouhodobě proti české státnosti a národu vystupuje, byla vždy na straně němců a od počátku české reformace (husitů) českému národu všemožně škodí.

5 0
možnosti
Foto
Re: Opravuji si o Vás mínění

Instituce byla vždy na straně Němců ;-D;-D;-D no, tak to potom jo, katolická církve stála na straně protestantského Německa proti katolickým Čechám ... to si nechte patentovat, to bude jednou citát ;-);-D

3 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem člověk ..... zatím .....