Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

nagger

28. 3. 2012 11:38
No vidíte

A sprejeři jsou beztrestní. To má z toho, že použil fixku.

0 0
možnosti
JO

31pryc

28. 3. 2012 12:05
Re: No vidíte

Nene, to má z toho, že ho u toho někdo viděl .... Rv

2 0
možnosti
2

231/2

28. 3. 2012 9:11
Rád bych připomenul,

že každý (tj. i já) tu operuje se škodou 15.000 Kč, které zaplatit ODS. To to neznamená, že těch 15 tisíc je způsobená škoda. ODS si mohla nárokovat např. i proplacení právních služeb. Na druhou stranu nepočmáral jen plakáty ODS a to že ostatní strany nenárokovaly proplacení škody, nutně neznamená, že uvedly škodu nulovou.

Tuší tedy někdo, jaká byla skutečně způsobená škoda, za kterou byl p. Smetana odsouzen?

1 0
možnosti
JO

31pryc

28. 3. 2012 10:54
Re: Rád bych připomenul,

Při náhradě škody v trestněprávním řízení zpravidla nevzniká nárok na proplácení právních služeb, protože poškozený právní služby nepotřebuje - jeho nároky plně zastupuje stát v podobě státního zástupce. Každopádně přímá škoda byla nepochybně vyšší, než 5 tisíc korun. Navíc je velmi pravděpodobné, že se ostatní poškození k výši škody nevyjadřovali a neuplatňovali ji. Tedy jim de jure nebyla žádná škoda způsobena, jinak by soud nepochybně přiznal náhradu škody i jiným subjektům.

K tomu, že se ODS přihlásila po výzvě jako poškozený lze odhadovat několik možností, mohl tak provést kdokoliv, kdo byl oprávněn takto jednat za konkrétní subjekt (někdo aktivní), mohlo to být rozhodnutí volebního štábu, stejně jako mohl být předpoklad, že se k řízení připojí i další strany. Fakt je, že když se připojíte jako poškozený k nějaké trestní věci, máte jako právnická osoba jen velmi málo možností z toho vycouvat bez "ztráty kytičky" ....

0 0
možnosti
M

modroslizák

28. 3. 2012 1:23
Případ "Smetana" je velké zastrašování občanů od ODS

No a jeden šofér jim řekl "a dost". K vzteku, co páni modráci, že se někdo nebojí ?

1 0
možnosti
2

231/2

28. 3. 2012 9:13
Re: Případ

Nedávno tohle někdo řekl Sobotkovi pěstí do držky a dostal podmínku. To se ale petice na jeho podporu neorganizovali.

2 0
možnosti
AA

svedek casu

28. 3. 2012 0:40
Za tykadla kriminál

Vladimír Dub, učitel z Boru u Tachova a bývalý regionální šéf ODS, dostal za sex s nezletilou žákyní trest 27 měsíců s podmínečným odkladem na čtyři roky. Okresní soud v Tachově mu v úterý navíc na pět let zakázal učit. Proti rozsudku se nikdo neodvolal.

!!

0 0
možnosti
2

231/2

28. 3. 2012 9:15
Re: Za tykadla kriminál

NE. Za tykadla 100 hodin veřejně prospěšncýh prací. Kriminál byl až za ty neodpracované hodiny. A další roky možná dostane za maření výkonu. Budete pak psát : "Za tykadla 2 roky na tvrdo?"

3 0
možnosti
-

-cis-

28. 3. 2012 0:22
Bez chuti a beze smyslu

Ne prohnanost Smetanova, to strany s přispěním justice samy si naběhly. Ne tykadla, to vlastní stupidní slogany (za miliony ze státní kasy) na předvolebních billboardech politiky zesměšňují. Nechci se zastávat poškozování soukromého ani společného majetku, ale opravdu jsou politické strany zakládány za účelem držení a hromadění statků? - A nejsou předvolební billboardy výzvou voliči k diskuzi, nejsou pobídkou občanu k angažovanosti? Opravdu jsou volební kampaně strnulými oznámeními, výkřiky, které nikdo dávno už nebere vážně...

2 0
možnosti
2

231/2

28. 3. 2012 9:20
Re: Bez chuti a beze smyslu

Bez majetku se těžko provádí jakákoliv činnost.

Předvolební bilboardy nejsou výzvou k diskuzi a ni k angažovanosti, ale jednostranému sdělení. Až někde bude bilboard: "Zde napiště svůj názor do diskuze! ", tak to bude teprve výzva k diskuzi.

Volební kampaně jsou to, co si zadavatel objedná a zaplatí. Pokud to chcete změnit, předveďte kampaň jinou. Ale laskavě ZA VLASTNÍ.

0 0
možnosti
AA

svedek casu

28. 3. 2012 0:06
No pan Smetana

půjde do vězení a o to více bude lidí v ulicích, děkujeme autoreR^R^

1 0
možnosti
JO

31pryc

28. 3. 2012 0:09
Re: No pan Smetana

Nechápu spojitost, ale když Vám to udělá radost ....

Doufám, že to bude lůza Holešovské výzvy .... ty mě dojímají k smíchu ;-D

5 0
možnosti
AN

ort

27. 3. 2012 23:47
At

žije náš Absurdistán, za tykadla pokuta a veřejně prospěšné práce, nakonec natvrdo do vězení. Za miliardové rozkrádání, tunely, odkláněčky, za chybná rozhodnutí státních úředníků  žádné vězení a zabavení ukradeného majetku,  žádná pokuta, žádné veřejně prospěšné práce. A když konečně nějakého jedince náhodou  odsoudí za milionovou korupci, tak dostane podmínku a i ta je mu prominuta nejvyšším na Hradě, navíc zdůvodnění milosti bylo opravdu absurdní no prostě Absurdistán.

2 0
možnosti
JO

31pryc

27. 3. 2012 23:50
Re: At

Logikou věci tedy co? Ve vězení sedí spousta lidí, kteří svou trestnou činností způsobily škodu v řádu několika tisíc korun. Takže proto, že nejsme schopni potrestat "velké ryby" tak propustíme všechny vězně? Chcete vylít vaničku i s dítětem?

4 0
možnosti

Obyčejný člobrda

27. 3. 2012 23:41
Ta brázda ve společnosti je nejhorší

Pan Smetana to nemá v hlavě asi úplně v pořádku nebo je přinejmenším divný. Ale s tím čmáráním na letáky je mi docela sympatický. Kdyby každý z nás protestoval alespoň, jako on, ti zloději už tam dávno nebudou. Jenže my raději nadáváme, ale přimalovat politikovi tykadla? To proboha ne, to je ničení soukromého majetku! A že oni ten náš společný státní rozkrádají? No dobře, Smetana to trochu zoral tou neobhajobou. Ale paní Langerová to zorala ještě více a řekl bych, že soudce, který je podjatý a nevyloučí se ... nevím, ale není to na kárnou žalobu? Platím daně, nic moc nekradu, ale já myslím, že te špatný je tady paní soudkyně.

2 0
možnosti
JO

31pryc

27. 3. 2012 23:48
Re: Ta brázda ve společnosti je nejhorší

Řekněme, že souhlasím. Minimálně s tou tezí, že se měla paní Langerová sama vyloučit pro podjatost. Pokud to ovšem nikdo nenapadal v rámci jednání (což i odsouzený v síni oznámil, že necítí podjatost soudkyně), je podobný krok nemožný zpětně, protože by to vyvolávalo precedens .... S tou kárnou žalobou bych nesouhlasil i proto, že soudkyně řádně a včas informovala o skutečnostech, které by mohli podjatost soudu případně značit.

Můj rozbor se opíral jen o reálná fakta a snažil se držet toho, co říká trestní zákon. Politické téma jsem z úvahy vypouštěl, protože se, podle mého názoru, o žádné politikum nejedná.

3 0
možnosti
AN

ort

27. 3. 2012 22:48
Re: Je

zajímavé, že pan Smetana je někým označován za ničitele, vandala a že svůj nesouhlas s politiky mohl přece vyjádřit jinak, má přece v dnešní demokracii tolik možností. A co tak házení vajíček na Paroubka na předvolebních mítíncích, to média a pravicoví politici zlehčovali a říkali, že to jen mladí lidé vyjádřili kreativně, svobodně svůj názor na neoblíbeného politika. No kdyby pan Smetana nakreslil tykadla jen ČSSD, to by jistě byl najednou kreativní, mladý člověk, který svobodně vyjádřil svůj názor. Je zajímavé, že se ozvala jen ODS, i když tykadla nakreslil politikům i z ostatních stran, nejvíc potrefená husa zakejhala.

2 0
možnosti
JO

31pryc

27. 3. 2012 23:00
Re: Je

Problémem je, že se v rámci sympatií a antipatií veřejnosti dělá z prostého činu poškození cizího majetku politikum. již jsem se i v jedné z diskusí vyjádřil v tom smyslu, že konkrétně panu Langerovi by podstatně víc, než tykadélka, slušela jiná "ozdoba" - má tvar soustavy vzájemně kolmo překřížených čar ....

3 0
možnosti
M

martin.p

27. 3. 2012 22:29
Naprostý souhlas

Je to velmi dobře a srozumitelně napsané. Nesouhlasím se současným stavem politické scény, ale také je mi proti srsti názor "Já mohu ničit protože oni kradou".

5 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1366x
Jsem člověk ..... zatím .....