Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

16. 3. 2012 11:22
víte, naprostoo čisté řešení nikdy neexistuje

Nemá cenu argumentovat o čistotě řádu německých rytířů.Současná restituce církevního majetku  se týkala pouze majetku zabaveného po únoru 1948,tedy dobu kterou parlament označil zvláštním zákonem za totalitní a nezákonnou. Cokoliv nad to už neřeší restituce,to tu jinak můžeme uvažovat kdo komu co ukradl za praotce Čecha,a jestli snad celý tenhle stát nepatří potomkům Keltů, tedy Germánům.

Pokud se týká Benešových dekretů, neexistuje žádné nezávisle  "mezinárodní právo".-nad svrchovaným státem už nikdo "nezávisle" legislativní pravomoc nemá. Čili, existují pouze mezinárodní pravní dohody , často diktované velmocemi  A v ramci  jednoho "mezinárodního práva -dohody jsme přišli na podzim 1938 o třetinu území, na základě jiného bylo po válce Německo rozděleno na několik částí...takto se dá pokračovat dál. Čili, i Benešovy dekrety byly vytvořeny na pozadích nějakých, tehdy uznávaných mezinárodních práv...Berme realitu jaká je... Ani v srpnu 1968 nám nějaké mezinárodní právo nebylo nic platné

0 0
možnosti
JO

31pryc

16. 3. 2012 15:10
Re: víte, naprostoo čisté řešení nikdy neexistuje

Myslím, že přibližně v tomto duchu jsem se v článku vyjádřil, kdy jsem jednoznačně napsal, že případné navracení majetku Řádu německých rytířů by se mělo ponechat na soudech, nikoli na politickém rozhodnutí restitucí.

Pokud jde o Dekrety prezidenta republiky, ta zmínka o mezinárodním právu byla myšlena především v otázce současnosti (jsem osobně toho názoru, že tyto dokumenty jsou již přežité a nemají v moderním právním systému co dělat) a pak také jako projev zvůle, nikoliv projev práva (osobně se hodlám přesvědčit, zda vůbec mají oporu v právním a ústavním pořádku první republiky, na kterou poválečná ČSR kontinuálně v otázce zákonosti měla navazovat)

2 0
možnosti
FS

Friedrich Spee

16. 3. 2012 10:56
Vidím, že diskuze proběhla v klidu a pohodě

Pouze neostalinistická jednotka v zastoupení soudruha kaktusáka zaštěkala, ale karavana jede dál a tak to má být :-)VXR^

4 0
možnosti
JO

31pryc

16. 3. 2012 15:05
Re: Vidím, že diskuze proběhla v klidu a pohodě

Třeba to ani nečetli .... i když, pochybuji, jsem jejich oblíbenec. ;-D

1 0
možnosti
K

kaktusak

16. 3. 2012 0:47
Krádež, kterou se chystá spáchat současná vláda,

bude časem napravena a majetek bude zase vrácen státu.

1 0
možnosti
JO

31pryc

16. 3. 2012 9:15
Re: Krádež, kterou se chystá spáchat současná vláda,

Nic pozemského není na věčné časy ;-)

2 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

15. 3. 2012 23:27
Zásadní omyl, na Verešovy manipulace a lži reagovat

Vereš má ve skutečnosti argumentační styl stejný jako léta užívali komunisti, za totality, před ní, jak se to učili jezdit do Sovětského svazu i jak to dělají po pádu jejich režimu. Jejich styl je úderný, docela zasahuje a oni se vážně netrápí tím, co je pravda, co je je pokroucené a co si zcela vymysleli. Rozumně něco dokázat, např. že Horáková to myslela jinak, tak to autor předvedl, že je docela dlouhé vysvětlování. Vereš to má jednodušší, on spíš pálí jednu věc za druhou a neargumentuje, jak to dělají rozumní lidé, kteří chtějí opravdu něco vysvětlit. Je totiž rozdíl, jestli Vám jde o poctivé vysvětlení a pochopení něčeho a nebo jestli chcete někoho zmanipulovat pomocí lží, polopravd a zčásti i faktů různě vytržených z kontextu a souvislostí. Vy třeba něco i dokážete. Když by byl Vereš u toho a šlo by o rozhovor, tak by (já beru tenhle typ lidí obecně, V. je jen příklad) tak po dokázání lži, nebo že to je zkrátka jinak, tak by řekl dobrá a už by chrlil další lži. Nebo by to přešel

4 0
možnosti
JO

31pryc

15. 3. 2012 23:31
Re: Zásadní omyl, na Verešovy manipulace a lži reagovat

To lze vidět i v diskusích ... tam, kde člověk položí finální otázku, jejíž odpověď už nemůže být jiná, než uznání argumentace druhého, tam se už zpravidla odpovědi nedočkám (až na čestné vyjímky)

3 0
možnosti
LJ

Ladislav Jílek

15. 3. 2012 21:35
Poznámka k Dr.Horákové

Dr. Horáková hned po vzniku republiky s rodiči přestoupila z katolické do evangelické církve a od té doby měla ke katolické církvi velmi negativní vztah. Aktivně se např. podílela na stržení mariánského sloupu na Staroměstském náměstí. Vztah k restitucím u ní, obdobně jako u většiny diskutujících, byl spíše věcí citu.

4 0
možnosti
L

Lev---z-Rožmitálu

15. 3. 2012 21:53
Re: Poznámka k Dr.Horákové

a její poprava byla pomsta za to co popisuješ

5 0
možnosti

Ottis300

15. 3. 2012 21:32
Výborně, pane kolego!

R^

5 0
možnosti
JO

31pryc

15. 3. 2012 21:33
Re: Výborně, pane kolego!

Nebojte, přijdou i jiní a ti tedy chválit opravdu nebudou ;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem člověk ..... zatím .....