Diskuse

Profackovaná

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

akki

25. 9. 2011 22:55
Už nééé!

RvRvRvRv

0 0
možnosti
KT

Ježikača

25. 9. 2011 19:34
klid,

takových hysteriků se najde vždy dost, ale ne všem bývalo dopřáno se zviditelňovat v médiích a ne všichni mají finanční podporu, aby mohli své výkřiky převést do praxe. dokud se nebude někomu s penězi hodit likvidovat ministra Kalouska (nebo kohokoli), zůstane u výkřiků. kolik znáte osobně lidí, o kterých jste přesvědčen, že mají dost odvahy a schopností to provést? to bývají placení hoši.

0 0
možnosti

petr66

24. 9. 2011 16:48
Co se týče nenávist,

tak je podivné, že si ji vysloužil naprosto sám. Media si ho příliš nevšímala a připadal mi hájený. Nenapadlo vás, že si tu nenávist vyslouži svým chováním, co předvádí už 20 let.?

2 0
možnosti
1DJM!

1000 dukátu je moc !

24. 9. 2011 15:43
Jsou určité hranice, za které se nemá vstupovat.

Já uznávám jako spodní hranici "Oko za oko, zub za zub" a tu Kalousek překročil, protože za nadávku měla přijít nadávka. Takže pokud někdo spekuluje, že si mladík možná facku zasloužil, překračuje onu mez spravedlnosti také.

1 0
možnosti
JO

31pryc

24. 9. 2011 15:55
Re: Jsou určité hranice, za které se nemá vstupovat.

Budu trošku přehánět, ale neberte to jako obhajobu fackování lidí.

Jen si tak říkám. Oko za oko, zub za zub. Dobrá. Je pro Vás okradení, tedy ztráta finanční, materiální, větší, než ztráta svobody? Pro mě ne, ztráta osobní svobody (uvěznění) je víc, než ztráta majetku. Přesto jsem dosud neviděl nikoho, kdo by protestoval proti tomu, aby byl zloděj zbaven svobody a uvězněn.

Ano, srovnávám nesrovnatelné, jde o dva diametrálně odlišné případy. Ale není slovní agrese (vulgární nadávky) sama o sobě dostatečným útokem na osobní svobodu uráženého? Musíme si zapamatovat jednu důležitou skutečnost. Svoboda jednotlivce končí tam, kde začíná svoboda jiného jednotlivce a ta hranice je velice křehká a špatně rozpoznatelná.

2 0
možnosti
DD

dlz25

24. 9. 2011 15:13
A c

Bohužel, u nás není politická kultura, takže to u nás vypadá jak to vypadá. Vzhledem k tomu, že se Kalousek před volbami prezentoval jako alkoholik, buran a hospodský povaleč, což evidentně fungovalo, protože sedí tam kde sedí, tak se není čemu divit.

Uvedl jste, že na facebooku ta skupina vznikla až po incidentu, takže za viníka v tomto směru považuji Kalouska. Pokud média nebudou plnit svoji funkci, což se jim po 22 letech "demokracie" stále nedaří, dokud tu nebudou slušní (v rámci možností) politici, tak se nic nezmění.

0 0
možnosti
JO

31pryc

24. 9. 2011 16:04
Re: A c

Nepamatuji si prezentaci jakéhokoliv politika coby burana, povaleče, alkoholika ... Ale budiž. Máte averzi vůči této konkrétní osobě (mimochodem, ani já nepatřím k vřelým příznivcům pana Kalouska).

A nyní k Vaší reakci o vinících. Ano, skupina, nebo lépe událost, "Facka pro drzého ministra  Kalouska" vznikla po incidentu. Skupina "Stydím se za vládu ČR..." však vznikla podstatně dříve a již dříve se v ní objevují volání po defenestraci (vyhození z oken je pro mé chápání jasným fyzickým útokem s cílem přivést defenestrovanému zdravotní újmu nebo smrt), výkřiky hrrr na ně ... a podobně. Neberu je ani jako jasný signál, že zítra se vypraví dav, který bude konkrétní lidi lynčovat, jen jsem se zamýšlel, kam už kdysi vedly podobné, nejprve ojedinělé, později stále častější a hasitější, výkřiky.

To je to největší nebezpečí pro nás, pro lidi. Nikoli konkrétní Kalousek, Paroubek, Filip, ale anonymní, ale stále častěji opakované výkřiky a výzvy k násilí. To je problém.

0 0
možnosti
N

notordluhousek

24. 9. 2011 14:48
no to je ale smutne

jen kdyby cilem mnohem koncentrovanejsi nenavisti nebyl drive paroubek a nebralo se to obecne jako neco desne in a trendy

1 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1366x
Jsem člověk ..... zatím .....