Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pakoss

22. 6. 2012 16:35
Pane Oulický, děkuji !!

konečně po delší době objektivní, nezaujatý příspěvek, bez nenávistného napadání, souhlasR^

Karma!

1 0
možnosti
IT

Mahon Point

20. 6. 2012 17:45
Pevne verim principu, ze

CO BYLO UKRADENO, MUSI BYT VRACENO !      Je ostudou tohoto statu, ze se tak jeste nestalo !

0 0
možnosti
X

xychteen

20. 6. 2012 17:52
Re: Pevne verim principu, ze

Takže další kolo: ta zásada je sice báječná (možná si zaslouží i ty verzálky), jenže v tomto případě se spíš řeší vymezení toho ukradeného a vraceného... a když například ostřílený politik z povolání Benda Junior dychtivě hlásá, jak by šel rád před, Cimrmani prominou parafrázi, Pepu Dvojku, tak se nelze divit, že to někdo neskousne, byť mu samotné vracení "an sich" zas až tak proti müsli není.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

20. 6. 2012 16:18
Nádherné ..

tolik demagogie jsem snad tady ještě nečetl. Zejména když je očividné a autor sám přiznává, že video neviděl. Je naprosto zásadní to video vidět. Psal jsem svůj blog právě pro diváky toho videa. Vy nekomentujete faktické závěry a argumentaci pro tzv. "církevním restitucím". Vy argumentujete jen můj text, který je bez kontextu s videem naprosto nestravitelný. ;-D Je Vám doufám jasné, že si na tom "pošmáknu"? ;-D;-D Už se těším!

Štěpán Sekanina [>-]

2 0
možnosti
ŠS

CHYREN

20. 6. 2012 16:19
Re: Nádherné ..

oprava: (samozřejmě tam mělo být ) .. proti tzv. "církevním restitucím". ;-D

0 0
možnosti
NK

Nina Krásná

20. 6. 2012 14:48
Když se na to podíváme jinak

tak nenávistné běsnění internetových diskutérů je v podstatě dobré znamení. Oni tak šílí zejména proto, že nejsou schopni svoje názory prosadit ve volbách, to znamená že většina lidí má opačný názor.

Vezmeme-li ty restituce jako příklad, kdyby občané ČR byli skutečně tak strašně proti restitucím, nic by jim nezabránilo nevolit strany, které je prosazují. Stejné je to s nenávistí vůči kapitalismu (nebo spíš demokracii). Kdyby většina Řeků byla takovými odpůrci kapitalismu, jak to vypadá v televizním zpravodajství, měli by dnes dvě třetiny křesel v řeckém parlmentu ultralevičáci. Prostě tito extrémisté jsou všude v menšině a proto tak vyvádějí.

5 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXIV

20. 6. 2012 14:10
Já si ještě matně vzpomínám, co závisti, nenávisti a vzteku

... vyvolaly restituce v roce 1993. Označení "ty restituente jeden" bylo používáno výhradně v pejorativním smyslu ... takže není co se divit, že je tolik křiku okolo vyrovnání s církvemi (tj. návrácení nesporného majetku a současně finanční odluka církví od státu).

4 0
možnosti
JO

31pryc

20. 6. 2012 14:12
Re: Já si ještě matně vzpomínám, co závisti, nenávisti a vzteku

Tak ona závist, jako "vrchol morálních hodnot" tady byla úspěšně pěstována po celou dobu komunistického režimu. O to úspěšněji, že závist je tak trochu naše národní vlastnost ;-(

4 0
možnosti
H

Halfunx

20. 6. 2012 13:36
Přispíval jsem Sekaninovi a přispěju i vám

A tak si troufám tvrdit, že existuje většina co si restituce protlačované vládou a zejména Kalouskem v této podobě nepřejí. Čím blíž je termín schválení zákona tím se odpůrci více radikalizují a cítím to i na sobě. Důvodem je bezmoc cokoliv s tím udělat.  Jsem přesvědčen, že tohle je jedna z věcí, kde musí být referendum.

Chápu, že pokud se něco ukradlo tak se to musí vrátit. Tak ať vyloží karty na stůl, tahle fara pařila katolíkům v tom a tom roce a je na to zápis v katastru, matrice či jinde.

Určitě tenhle postup projde i referendem. Situace, sporné právní podklady, majetek a peníze v předem neohraničené výši, zavání čímsi v pozadí a nahrává různým teoriím. To vše je i umocněno dokázaným bezpáteřním jednáním politiků, kteří se neštítí uplácet a krást, proč by v tomto případě měli být čestní, bojí se snad boha více než žaláře.

Takže se ať klidně vrátí majetek ten skutečně ukradený a stanoví se podmínka nemožnosti převodu a prodeje po dobu vyplácení náhrad, nebo aspoň 20-ti let.

2 0
možnosti
JO

31pryc

20. 6. 2012 13:47
Re: Přispíval jsem Sekaninovi a přispěju i vám

Prosím, aby nebyl tento článek zaměňován za adoraci chystaného zákona. K tomu jsem se vyjadřoval v jiných článcích. Spíše jde o reakci na útočný článek pana Sekaniny, který se v něm více méně bezskrupulózně hlásí k myšlence užití násilí. Krom toho já jeho článek osobně považuji za článek, kterým vyslovuje svou osobní nenávist jak vůči církvím, jako jakýmsi institucím, tak i vůči církvím z hlediska významu tohoto slova jako proti věřícím.

3 0
možnosti
D

dalebychsidovolilpodotknouti

20. 6. 2012 13:34
pane Oulický,

já jsem ten jeho žvást ani nedočetl, víte, vy se tady snažíte někomu něco vysvětlit, ale mám obavu že oni to prostě nechtějí slyšet, jen si tady přečtěte diskusi, nevím jestli má cenu se tady umazat víte čím, je to smutné, ale je to prostě realita, každý národ má takové zastupitele jaké si zaslouží, v našem případěje to tak že jeden bez dvou za dvacet a co pak můžeme čekat od jejich voličů? A takových sprostých nýmandů jako je tento ubožák, který chodí exhibovat na stránky pana kardinála, holt každá obec mívala svého obecního blázna ke kterému se pokud možno chovala shovívavě. Nechte to tak, pro tyhle lidi je to fakt zbytečná práce!

3 0
možnosti
J

jendazmoravy

20. 6. 2012 13:32
To je marné

Tady totiž nehrají argumenty žádnou roli. Tady jde o neochvějné přesvědčení, a holt určitý typ lidí považuje silná slova za integrální část svého přesvědčení.

5 0
možnosti
JD

pedr64

20. 6. 2012 13:11
k závěru článku

nemůžete oddělovat církev jako instituci od jejích oveček. nemůžete tvrdit, že "chybující" věřící je jen člověk. Je sranda, že mluvíte o nenávisti nevěřících k věřícím, když nejvíce nenávisti je právě mezi věřícími. Nejen, že se nenávidí příslušníci různých církví, ale nenávidí se i příslušníci různých frakcí jedné církve. A nemusíte pro příklad chodit ani do zaostalé Afriky, stačí se podívat do kolébky demokracie, respektive její části Ulsteru. proč se civilizovaní lidé 21 století nenávidí tak, že jsou schopni napadat i děti příslušníků jiné církve? no protože jsou k tomu tou církví od mala vedeni, že jen jejich víra je ta jediná správná.

3 0
možnosti
PJ

pedro14

20. 6. 2012 13:09
pane oulicky vas osobni spor s panem sekaninou me nezajima

ale pokud obhajujete cirkevni restituce jako takove pak vam dam maly priklad.. cirkevi vratime pole 5ha.. cena za m2 je 20 korun.. protoze uz dnes je pozemek preveden na stavebni parcely cirkev ho obratem ruky proda za 2000 /m2.. z tech 5ha dostane na ruku 100 milionu.. staci? uz vite o cem je rec?

3 0
možnosti
JD

pedr64

20. 6. 2012 13:12
Re: pane oulicky vas osobni spor s panem sekaninou me nezajima

a naopak, tam, kde je pozemek ve vlastnictví třetí osoby a má hodnotu 10kč, tak vyplatíme finanční kompenzaci 40Kč.

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1366x
Jsem člověk ..... zatím .....