Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naše civilizace došla tak vysoko zejména proto, že stojí na základech římské státnosti a antické civilizace. Křesťanství je až nad tím a trošku bokem.

.....

Když to řeknu co nejmírněji, tak zdogmatizované křesťanství ztratilo před mnoha staletími schopnost rozvoje. Ztratilo kontakt s vědou. Základy současných humanitních věd jdou v současnosti mnohem hlouběji, než je schopna jít křesťanská "filozofie". Proto ji odhodí.

...

Je jen otázkou času, kdy a jak se to projeví.

0 0
možnosti

M31i24c91h39a52l 69R72y85b28a

16. 11. 2012 17:29

Moje nejvyšší uznání panu Oulickému.

Křesťané se nechávali pro svou víru upálit, rozsekat, probodnout a já nevím co ještě.

Pan Oulický se k tomu zatím nedostal, ale neváhá se pro své přesvědčení zesměšnitR^

3 7
možnosti

R^ pregnantně vyjádřeno.

4 4
možnosti

První půlka článku výborná; i když si myslí,. že je to házení hrachu na zeď, je přesto dobře, že aspoň někdo o tom píše.

Druhá půlka svým poněkud konfrontačním zaměřením to trochu kazí. Ne, že bych Vám nedával za pravdu, ale měl to být spíš samostatný článek.

2 4
možnosti

Už tady zazněly křížové výpravy, inkvizice, čarodějnické procesy. Bruno, Hus atd?  Pokud ne, ta ta diskuze nemůže být úplná:-)

7 6
možnosti
Foto

Ještě ne, zatím se tu byly znásilněny děti ;-( ....

Jen opravdu nevím, jako podobné výkřiky souvisí s tím, že západní civilizace zaniká proto, že opouští své kořeny ;-(

6 4
možnosti

moc pěkný článek pane Oulický ,přiznávám je to až k pláči ,jak někteří lidé jsou tolik zlí ,bezcitní a zlomyslní  ...zkrátka  komunismem zdegenerovaní ..pro vás samozřejmě karma a pište víc ..R^V

6 5
možnosti

a všichni věřící jsou empatičtí, milující, tolerantní, zásadoví, zákony dodržující...

6 0
možnosti

Oulický, zase přeháníte? ;-)

Tady 102 zrádců národa nacpalo Vatikánu do chřtánu majetek za stovky miliard a vy se chcete se zbraní v ruce bránit proti "militantním" ateistům. Hoďte se do klidu, nechte strašení zbraněma třeba na Matějkovi, zazpívejte si nějaký náboženský chorál a nevyhrožujte. Pusobí to z vašich úst komicky. ;-)

7 8
možnosti

Tak komu? Prelátů tady, ve Vatikánu, věřícím, Kalouskovi a spol. nebo ještě někomu jinému?

3 3
možnosti

Pojem Boha a náboženství je iluze. Iluze je něco jiného než omyl. Víra je iluzí, protože prominentním faktorem v její motivaci je splnění přání a protože postrádá vztah k realitě. Může však člověka zachránit před psychologickou desintegrací. Proto může být "zdravá" podobně jako je zdravá např. horečka, která upozorňuje na nebezpečí a ohrožení. Idea Boha a další náboženské ideje se rodí ze snahy vyrovnat se s bezmocností člověka v jeho některých obtížných životních situacích, které ho upomínají na bezmocnost prožitou v jeho dětství. Normální člověk si stěží může představit prozřetelnost Boha jinou formou než obrazem pečujícího otce, který chápe potřeby svých dětí, splňuje jejich prosby a nechává se od nich usmiřovat, když se dopustí něčeho proti jeho vůli. Bůh tedy je určitým druhem "infantilní iluze". Avšak osudem dětství je, že je překonáno. Lidstvo se jednou osvobodí od své vazby na své dětství výchovou k realitě

6 3
možnosti
Foto

Zajímavý názor. Neberu Vám jej. Jen se zeptám, máte nějaký důkaz? Víte ... mnozí lidé na věřící se dívají úkosem i s tvrzením, že nemáme důkaz o Jeho existenci. A při tom sami nemají jediný důkaz o Jeho neexistenci.

Ale ona víra není přím tématem článku. Tím je opouštění principů křesťanství tím, že jej mnozí denunciují. Předpokládám, že rozdíl chápete.

2 7
možnosti

Vzestup a pozvolný úpadek víry v jednoho boha je dán, tak jako většina procesů na této Zemi, evolucí a stále vyšším a vyšším stupněm poznání. Už i pračlověk měl své bohy a hned k nim dostal nádavkem jednoho "chytrého" šamana, co mu cestu k lepší kořisti i úrodě "uměl" zprostředkovat. Celé dějiny lidstva jsou protkány vírou ve vše možné a hlavně institucemi, které to uměly zprostředkovat a vydělat na tom. Viz příspěvek níže o placaté Zemi a o tom, že Slunce obíhá kolem nás. To je jen jeden z příkladů, kdy církve musí ustoupit poznání. A dál to pokračuje.

7 0
možnosti

Placaté Země není součástí obsahu křesťanství. Tím se jakoby nepatřičně stávala v době množících se útoků na církev typu "víra je špatná, protože v bibli jsou lži". A když mluvíte o evoluci, pak se mi zdá, jako by nabrala opačný směr - zatímco nedávno tu lidé ctili jednoho křesťanského Boha, který nám dal mj. morální kodex, dnes lidé uctívají tajemné nauky, předměty, mluví s mimozemskými bytostmi, žijí podle horoskopů nebo lunárních kalendářů apod. Nevím, ale přijde mi to jako cesta do prvobytně pospolné religiozity.

1 4
možnosti

Katolický farář Oliver O´Grady znásilnil stovku dětí !!! Jeho nadřízení mu poskytovali ochranu, i když o jeho počínání věděli !!!

http://WWW.inuru.com

Koli utrpení a bolesti dokáže způsobit dětem jedno p ... e v kněžském rouchu! ;-O!!;-O

7 0
možnosti
Foto

Sám jsem zvědavý na reakci pana Oulického, ale pokud je zdroj důvěryhodný, tak nic horšího kromě vraždy neexistuje.

6 0
možnosti

Za obviněním církve z pedofilie stojí Židé, tvrdí italský biskup Babini.

iDNES 13.10.2010

Žádné pokání, žáden stud, ale obvinění "nepřátel" církve p. Oulický.  ;-O

7 2
možnosti

Pokud to ten biskup takto řekl, měl by být suspendován.

4 3
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem člověk ..... zatím .....