Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dovolilbychsipodotknouti

28. 2. 2012 9:26
Pane Oulický,

samozřejmě že máte pravdu, vaše vysvětlení a závěry jsou naprosto pochopitelné. Vaše úvaha o fanatismu je také pravdivá. Až se naše rudá brigáda probere z působení rohypnolu a odstatních léků na spaní, máýte se opět na co těšit. Oni si ten oslí můstek k církevním restitucím určitě najdou, ať už vede od pálení koránu křesťanským duchovním (byl to fanatický psychopat z jakési pofidérní sekty v USA, který se tím chtěl zviditelnit v médiích), pak to vezmou přes Kolumbii a když ne, tak třeba přes Eskymáky, pralesní kmeny, pouštní národy, případně domorodce z Nové Kaledonie. Nic si z toho nedělejte. Stále se najde dostatek čtenářů kteří si vaše příspěvky rádi přečtou, protože mají hlavu a patu, neobsahují žádné výmysly, jsou zajímavé a proto vám držím palce

4 0
možnosti
VV

Ferda159

27. 2. 2012 23:22
dodatek

5) Katoličtí kněží teroristé - Jako dalšího aktéra lze identifikovat Národní osvobozeneckou armádu (ELN), která byla založena skupinou kolumbijských studentů v roce 1962. Zpočátku působila zejména v oblastech tradičního sociálního konfliktu na severu Kolumbie, tedy v oblastech těžby ropy, kde docházelo k přílivu zahraničních pracovníků ropných společností, a ve venkovských oblastech, kde půdu skupovali zámožní podnikatelé pro realizaci svých projektů. Na rozdíl od FARC byla ELN silně ovlivněna náboženskou naukou katolického kněze Camila Torese, který působil v jejích řadách a po smrti v guerillovém boji se stal Tores důležitým symbolem této organizace. [59] Jedním z nejvýznačnějších rysů ELN je právě přítomnost katolických kněží v členské základně hnutí. Od ostatních kolumbijských partyzánských skupin se ELN lišila systematickými čistkami vlastních řad. V letech 1965–1969 popravila ELN nejméně 57 vlastních členů. [60]

1 0
možnosti
JO

31pryc

28. 2. 2012 1:40
Re: dodatek

Tak tedy. Ano, jak čtu, někteří katoličtí kněží skutečně spolupracovali, nebo přímo podporovali jednu z guerillových skupin v Kolumbii. Protože sám o této problematice příliš nevím, vycházím z toho, že článek, na který se odkazujete je věcně správný a odpovídající skutečnosti.

A tak si dovolím dotaz. Lze vyvozovat špatnost všech věřících, nebo správněji náboženství, z účasti několika (a tady si troufám odhadnout, že počet bude v řádu maximálně desítek) kněží, kteří se provinili proti víře (mimochodem ať již byli či nebyli formálně exkomunikováni, je takovéto zpronevěření se svému poslání v podstatě automatická suspendace z kněžské služby)? Je zlo, které spáchalo několik desítek kněží, obrazem celého duchovenstva? Pak musím touto logikou prohlásit, že ateismus je největší zlo. Stalin, Gottwald, oba Kimové, ti všichni nechávali zavraždit statisíce lidí jen pro příslušnost k nějaké církvi. Další miliony jen pro své udržení u moci. A navíc deklarovali při tom vědecký ateismus.

2 0
možnosti
VV

Ferda159

27. 2. 2012 23:20
Odpověď

Vážený pane Oulický

1)Jak mne sám citujete píši u nás se o něm téměř nedozvíte. Sledoval jsem hlavně idnes a vysílanou televizi, odkazy jsem musel cíleně hledat - trvám na pravdivosti svého tvrzení.

2)informaci o křesťanském duchovním, který záměrně spálil korán jste vynechal omylem?

3)Píšete ale článek ani nic nezmiňuje o tom, že by si kdokoliv z příslušníků mafií dělal z někoho svého světce. Popiska pod fotografií Na rušném tržišti lze pořídit i amulet s obrázkem Malverdeho, patrona pašeráků. - více na wikipedii.

4)Drogový kartel Templáři http://zpravy.idnes.cz/okouzlili-breivika-i-drogovy-kartel-skutecni-templari-by-byli-zdeseni-1mp-/zahranicni.aspx?c=A110805_184459_zahranicni_ipl

1 0
možnosti
JO

31pryc

28. 2. 2012 1:50
Re: Odpověď

ad 1) ... nevím, kterou televizi jste sledoval, ale já zcela jednoznačně sleduji veřejnoprávní televizi ČT24, kde se v hlavní zpravodajské relaci tato zpráva objevuje již několik dní v zahraničním bloku. Že to není zrovna zpráva dne? Asi považují editoři zpravodajství České televize za hlavní události jiné zprávy, než vy. Já bych se mohl naopak divit, proč se televize nevěnuje zase jako hlavní zpravodajství jinému tematu.

ad 2) ... prosím o link na tuto informaci. Přiznám se, že křesťanský duchovní, který spálil korán je pro mě informací novou. Jde-li však o událost staršího data, pak jen mícháte několik věcí dohromady. Váš článek vyznívá, že máte na mysli události f Afghanistánu v posledních dnech. Každopádně, spálení Koránu je od křesťanského duchovního při nejmenším netaktní, v tom souhlasím. Jen opět netuším, co má osobní selhání jednotlivce společného s dvěma miliardami křesťanů.

1 0
možnosti

jarinka

27. 2. 2012 21:53
Milý pane Oulický,

teď jsem přišla a za chvilku jdu na kutě, takže si to přečtu asi až zítra večer, ju?

0 0
možnosti
JO

31pryc

28. 2. 2012 2:14
Re: Milý pane Oulický,

Přečtěte, už tu přibyly i reakce od pana Vereše a já se mu na to snažil odpovědět. Znám Váš názor na otázku církevních restitucí, ale přeci jen článek, který jsem ve svém dnešním blogu rozebíral, předčil "veškerá očekávání". Nebudu předsouvat, zda budete souhlsit se mnou, či s panem Verešem, ale vězte, že jsem se fanatismu v tomto směru nikdy nezastával. Považuji fanatismus za něco, co je se skutečnou vírou neslučitelné. Je to jen záminka pro konání zla. Ovšem pro konání zla lze zneužít jakoukoliv myšlenku, cokoliv, tedy i to, co je v podstatě pozitivní. V tom jsme totiž my, lidé, neskutečně vynalézaví.

0 0
možnosti
U

Ulator

27. 2. 2012 19:29
Vereš je prostě Vereš

jeho logika je logika, no, škoda dukátů

1 0
možnosti
MP

Vrah

27. 2. 2012 21:20
Re: Vereš je prostě Vereš

Samé dukáty, samé dukáty; krrásná lórra.

0 0
možnosti
MP

Vrah

27. 2. 2012 19:15
Dobré

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1366x
Jsem člověk ..... zatím .....