Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rezjirrezjir

16. 8. 2012 16:38
když si čtu další projevy

např. tuto větu, že zákon č. 218/1949 Sb. ze dne 14. října 1949 říká, že veškerý soukromý a veřejný patronát nad kostely, obročími a jinými církevními ústavy přechází na stát, což je interpretováno tak, že stát na sebe převzal církevní vlastníctví, tak musím říci, že to podle mých vědomostí, není pravdou, protože patron nevlastnil kostel, on se pouze staral, aby pan farář či kostelník řádně nakládali z beneficiem, aby ho tedy věnovali na opravu kostela, a nikoliv na nakup diamantů.

0 0
možnosti

rezjirrezjir

16. 8. 2012 15:36
když si tak čtu projev senátora Bratského

jak hovoří o legitimním očekávání a naději, jak to naformuval ústavní soud, nápadá mi, může mít právnická osboa, např. kostel, fara, koule očekávání, naději, tyto psychologické pojmy lze vztáhnout snad jedině k jednání fyzických osob.

Tedy v přeneseném smyslu lze o naději hovoři u akciových společností, kde jejich vlastníky jsou fyzické osoby.

Ale kdo je konecným fyzickým vlastníkem tzv. církevního majetku, tak to prosím zůstává opravdu zahadou, nicméně faktem je, že u nalezené věci je vždy stát považován za vlastníka.

1 0
možnosti
P

petrajana

16. 8. 2012 12:02
Oulický známý kmotr z ODS a velrybář .

Nebo jen přízeň ?

0 0
možnosti
JO

oulicky.blog.idnes

16. 8. 2012 13:49
Re: Oulický známý kmotr z ODS a velrybář .

Aha, a na víc se nezmůžete?

Pro Vaší informaci, v České republice žije něco přes 120 lidí tohoto příjmení. Víc k tomu nebudu dodávat, protože jakékoliv argumenty vy stejně nebudete přijímat.

Doufám, že se nejmenujete Rathová;-D

1 0
možnosti
PK

pavel kula

15. 8. 2012 17:04
Ano !

1 0
možnosti

Ottis300

15. 8. 2012 16:43
Věcné, pane kolego, ale nevím, jestli to stačí.

Umíněné děcko obvykle přestane křičet až se ho přestanou všímat. U oponentů jde hodně málo o věcnost. V národě, údajně, nevšiml jsem si v okolí, se zvedla vlna solidarity sama ze sebou a náhle je starost o majetek, který se desetiletí bez uzardění využíval, případně bez uzardění nechal rozpadnout nebo ležet ladem, pokud na něm stát nepostavil na výsost něco užitečného, jak to už bývá.

Není divu, že prapor zvedla hlavně levicová avantgarda jako vždy, když se jedná o práva nejvíce křičících, byť fiktivní. Ale jak se jedná o majetky, na to je levice pes, abych parafrázoval.

Na závěr posloužím doporučením článků v REFLEXU: A.Tomský-Hysterie jako politický program, J.A.Novák-Černoprdelníkům nic nevracet, J.X.Doležal-Když se něco ukradne, má se to vrátit, A. Knapová-Máme co si zasloužíme.

A úplně na závěr: Vox populi, vox Dei

Nenaslouchejte těm, kdož tvrdí, že hlas lidu je hlasem Božím; vždyť zběsilost davu je vždy velmi blízka šílenství.

6 0
možnosti

rezjirrezjir

15. 8. 2012 18:16
Re: Věcné, pane kolego, ale nevím, jestli to stačí.

Má ale nějaký smyl prosazovat svou vůli proti vůli lidu, nebo chcete-li lůzy? Demokracie je vláda lidu.

1 0
možnosti
P

pesimistafurt

15. 8. 2012 16:09
socialistům je potřeba připomínat jejich sliby

byť by byly před minulými volbami; osobně jsem pro po nich chtít zpět Lidový dům a vložit ho do stejého fondu; jinak ovšem s celým vašim článkem souhlas.

5 0
možnosti

rezjirrezjir

15. 8. 2012 15:29
Rakousko Uhersko náš vzor

v letech 1948 – 1989, kdy stát si osoboval právo řídit církve, mluvit jim do všeho. Kdy kněží mohli být zbaveni státního souhlasu k duchovní službě jen za kázání, kterým kritizovali stát a režim.

Čí chleba jíš, roho píseń zpívej.

1 0
možnosti
JO

oulicky.blog.idnes

15. 8. 2012 15:58
Re: Rakousko Uhersko náš vzor

A to je ono. Celkem bezelstně jste právě ukázal, oč Vám, socialistům, běží. Mít moc nad církvemi. V podstatě jste nepřímo, vy, který jste tolik zapálený socialista, přednesl důkaz o tom, co vlastně ČSSD chystá - absolutní kontrolu nad vším, co by mohlo být teoreticky vůči ní v opozici (a to i jen v opozici názorové), co by mohlo hlásat jiné, než ty "správně socialistické názory", které chcete prezentovat.

Zcela mimoděk dokazujete, že socialistům jde jen a pouze o absolutní kontrolu nade vším, nikoli o blaho lidu. Jak se Vám podaří prosadit fond, z kterého bude činnost církví placena, budete mít v rukou prakticky neomezenou ekonomickou moc nad jejich fungováním a budete opět moci požadovat, aby Vám nepohodlní kněží byli umlčeni, budete opět, po vzoru svých předchůdců v rudém, kafrat do obsazování toho, po čem Vám nic není, budete přikazovat, zakazovat, vyhrožovat, pronásledovat.

Aspoň jeden ze socialistů to konečně prokázal, že tento článek NENÍ STAVĚN NA VODĚ, ale na REÁLNÝCH ZÁKLADECH

6 0
možnosti
P

Pedropan

15. 8. 2012 15:03
Karma za věcnost

R^:-)

2 0
možnosti
AVBP

až vyrostu, budu politikem

15. 8. 2012 14:54
Je to velmi dlouhé,

ale na rozdíl od jiných delších článků jsem se při čtení nenudil a dokonce jsem kliknul i na karmu. Super, ostatně jako skoro všechny Vaše články.

5 0
možnosti
JO

oulicky.blog.idnes

15. 8. 2012 14:59
Re: Je to velmi dlouhé,

Děkuji,

já ty krátké úderky moc neumím. Asi u toho moc přemýšlím, na to, abych dal něco úderného. Naštěstí se dnes již hesla do prvomájových průvodů tolik nepožadují. :-)

2 0
možnosti
SN

kuča

15. 8. 2012 14:48
Pěkně vysvětleno.......

:-)....i méně chápaví by mohli pochopit, pokud v sobě nemají psychický blog z Jiráska, Vávrových filmů, vymývání mozků na základce a školení PŠM na vojně!!! R^R^R^

6 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem člověk ..... zatím .....