Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

MR_Xguard

25. 9. 2012 23:12
Informace o pedofilii

Sám píšte, že o pedofilii máte velmi málo informací, čehož jsem si osobně v textu všiml. Chtěl bych jenom upozornit, že většina pedofilů děti nezneužívá a 90% sexuálního násilí je dle statistik pácháno na dětech jedinci s většinovou sexuální orientací.

Prosím, pokud hledáte informace, zkuste tyto stránky:

http://www.pedofilie-info.cz/odborna-knihovna/pedofilie-bakalarska-prace-karel-zak/

http://www.pedofilie-info.cz/odborna-knihovna/zivot-a-pocity-nekriminalnich-pedofilu-diplomova-prace-autor-bc-karel-zak/

3 0
možnosti
MM

captain cook

25. 9. 2012 23:54
pedofilie je neomluvitelna a nevymluvitelna prasarna

a je jedno jestli je praktikovana s nasilim, bez nej anebo "pouhym" koukanim na fotkyRv;-€;-ORv

5 0
možnosti
VS

Astaroth

25. 9. 2012 15:11
Rozumiste a kolektivni vychova

Problem je v tom, ze kdyby se k moci dostaly pseudoracionalni hnuti ala Rouseau, povazujici se ovsem za vrchol rozumarstvi, bylo by podobne przneni ve skolach na dennim poradku a obeti, ktere by ovsem za obeti nikdo nepovazoval, by se pocitaly v milionech.

2 0
možnosti
MM

captain cook

25. 9. 2012 12:21
neco k precteni a zamysleni pro ty, kdo umi anglicky:

stranky australske organizace Broken Rites, soustredujici se na podporou obeti zneuziti knezimi a jinymi cleny cirkve (kterekoliv - katolicke, anglikanske, sjednocujici atd), uciteli v cirkevnich skolach, vedoucimi klubu krestanske mladeze a jinymi cleny nebo zamestnanci cirkvi. Podporuje ty, kteri byli zrazeni organizacemi, v nez meli diky cirkevni afiliaci bezmeznou viru.

http://brokenrites.alphalink.com.au/

Stranka sdeluje, ze asi 90% obeti, ktere se na ne obratily, byli katolici.

Nejvymluvnejsim argumentem je fotografie tehdejsiho katolickeho biskupa George Pella, ktery jako moralni podpora doprovazi k soudu otce Geralda Risdala, jednoho z nejhorsich australskych katolickych knezi -prznitelu deti. Delo se to v ballaratske diocezi, odkud George Pell, dnes kardinal Pell, pochazi. V puvodnim clanku o 620 dokumentovaych obetech je Ballarat zminovan jako jedno z nejhorsich hnizd, prave diky Risdalovi. Podtitulek se pta kdo z cirkve tenkrat daval moralni podporu obetem Risdala?

7 0
možnosti
I

iVčera.iDnes.iZítra

26. 9. 2012 8:19
Re: neco k precteni a zamysleni pro ty, kdo umi anglicky:

Je odporné, jak se dá víra (a důvěra) zneužít. :-/

3 0
možnosti
MM

captain cook

25. 9. 2012 5:56
nemohu komenovat situaci v Cesku, zato ale v Australii ano

Viz vlakno "Děti jsou zneužívány" a me prispevky zacinajici v 4:44.

Ziji v Australii uz nekolik desitek let, znam detaily ruznych pripadu z nasich soudnich rizeni i okolnosti, ktere autor Oulicky omlouvacsky zameta pod koberec. Dela to podobnym zpusobem, jako to delala cirkev v pripadech zneuzivani jejich  clenu knezimi. A nejen ta katolicka; anglikani, presbyteriani... dokonce i zidovska cirkev se kazda vyznacuji cernymi ovci ve svych radach.

V Australii jde o snahu vyrovnani se s minulosti, ktera byla dlouho skryvana protoze priznani, ze cirkev (mluvim vseobecne) se takto chovala ke svym clenum byvala tehdy spolecensky neunosna.

Citace redaktora Horacka a blogera Maleho ze zdroju BBC je spravna a souhlasi s originalem zprav z Australie. Ackoliv katolicka cirkev ve state Victoria priznava 620 dokumentovanych obeti, odhad ze mozna slo az o desetisice obeti ve skutecnosti nelze vyvratit jako nesmysl, at se autor Oulicky ohani omluvami a vymluvami jak chce.

6 0
možnosti
MM

captain cook

25. 9. 2012 6:15
Re: nemohu komenovat situaci v Cesku, zato ale v Australii ano

oprava: ovcemi

Cim dal do minulosti, tim vetsi hanbu kladla tehdejsi spolecnost na osoby, ktere byly obetmi zneuzivani cirkevnimi hodnostari. PROTO hlaseni pripadu, ktere se udaly pred 60.lety minuleho stoleti jsou tak ridka. Jednak jsou tyto obeti casto uz po smrti a jejich pribuzni o tom nevedi, jednak - pokud se o tom v rodine mluvilo - mnozi nechteji rozmazavat minulost svych predku tim spis, kdyz neexistuje dochovane legalne potvrzene svedectvi. Bez nej by totiz mohli byt obzalovani z pomluv.

Pripady se casto ututlaly v rodinach samych, protoze se lide obavali i jen soukrome vystoupit s obvinenim proti knezi, ktery byl ve sve pozici drzen v nesmirne vaznosti v kazde mistni komunite.

Rekli si  "kdo by nam uveril a co by z toho vyslo, nez jen vyvolani antipatie v cirkvi, neduvera spoluvericich a verejna ostuda".

NEJHORSI ZLOCIN, jaky cirkev muze zpusobit, je poruseni bezmezne duvery, kterou verici kladou v kneze. Proto je zneuzivani cleny cirkve o tolik horsi nez civilni pripady.

7 0
možnosti
MM

michal_maly

25. 9. 2012 0:35
Pane Oulický, na nesouhlas s blogem máte diskusi pod ním.

Oslovovat blogera blogem je neobvyklé. Na to máte diskusi, ve které jsem vám odpovídal. Vy mne obviňujete ze lží, ale svá tvrzení jste nijak nedoložil. Pouze se snažíte bagatelizovat fakt zrůdmnosti zneužívání dětí. Odpověděl jsem vám tedy blogem, který vyjde ráno. Uvidíme, zda na něj lidé budou reagovat stejně negativně v diskusi, jako na ten váš. Nicméně, i kdybyste napsal 100 blogů, nezamlčíte jimi fakt zrůdnosti zneužívání dětí a nezamlčíte jimi nemravnost současného návrhu  zákona o církevních restitucích. Já totiž na rozdíl od vás pane Oulický používám fakta.

6 0
možnosti

pakoss

25. 9. 2012 0:57
Re: Pane Oulický, na nesouhlas s blogem máte diskusi pod ním.

ale, ale pane Malý....... nečetl jste pozorně blog pana Oulického?

Vy jste si nevšiml, že - jak píšete - "fakt zrůdnosti zneužívání dětí" nijak neodsuzuje, ale naopak na mnoha místech tohoto článku

příkře kritizuje 8-o?

To vypadá tak, že čtete selektivně a to není pro vás dobrou vizitkou.....!

Měl byste se učit objektivitě, vypadá to, že tato vlastost není z vašich nejsilnějšíchRv

4 0
možnosti
JF(

fajkie

24. 9. 2012 23:38
620 přiznaných obětí v Austrálii, kolik celkem v historii?

Z celého světa se to valí, dokonce z Irska, Itálie, Latinské Ameriky, tedy ze zemí tradičně ortodoxně katolických, i z USA, i když zde nemá katolická církem zdaleka majoritu. Desetiletí to církev tutlala a zametala pod koberec. Prznění nezletilých ve stovkách a tisícich, vždyť to je dost na rozpuštění celé organizace, která něco podobného umožňuje a pachatele dokonce chrání. To je ta bída, na darebáky pak doplácejí ti poctiví, co církvi skutečně slouží a pro veřejnost jsou stejní, jako ti prznitelé dětí. Zlaté časy Dekameronu, kdy ještě nebylo třeba prznit děti, mniši a faráři se vyžívali mnohem přirozenějším způsobem. Zkrátka a dobře, to by si měla církev vyřešit co nejdříve, v tom množství nemůže jít o selhání jednotlivců, to je už systémová chyba.

Organizaci s kriminálním chováním nezanedbatelného počtu příslušníků kléru vydávat miliardy, o které budou okradeni ti, kteří s církví katolickou necítí, a těch je naprostá většina, neb praktikujících katolíků je dost málo, to není dobré.

10 0
možnosti
1

1907

24. 9. 2012 21:48
Oulický, Oulický...

Ty skončíš v pekle... Nebo si myslíš, že Ježíš by byl nadšený z pokrytectví tvého nebo té nejstarší mafie na světě, které slepě věříš? ;-D

Nebo už je to u katolíků jako u muslimů - že nevěřícím psům můžou lhát o sto šest a hřích to přitom není? :-P

7 0
možnosti
W

wildchild

24. 9. 2012 23:04
Re: Oulický, Oulický...

O tom, kdo skončí v pekle naštěstí nerozhodujete Vy ;-D

Ježíš měl pro své apoštoly a následovníky většinou slova kritiky, mimochodem včerejší nedělní evangelium bylo právě jedno z takových...

"nejstarší mafie na světě" je sice taková hezká mediální zkratka, ale pověz prosím mně, asi pomalejšímu, koho tím myslíš? ;-)

5 0
možnosti
PU

Pulp Fiction II

24. 9. 2012 21:43
Děti jsou zneužívány

také rodiči, dalšími příbuzným, učiteli, sportovními trenéry, naprosto cizími lidmi. Kněží v těchto statistikách nejsou v žádné převaze. Co je víc pravděpodobné, ze dítě zneužije trenér nebo kněz? Odpověď je jasná.

4 0
možnosti
SHNS

sir Humprey na skok

24. 9. 2012 21:51
Re: Děti jsou zneužívány

Tech prvnivh pet variant byva tvrde potrestano, knezi skoro nikdy. Navic je nelze vyvinit poukazanim na jine. Je FAKT ze knezi zneuzili velike mnozstvi deti- to by melo stacit k tomu, aby byly takove "organizace" bud zruseny, nebo pachatele pprislusne trestani!

7 0
možnosti

babulababula

24. 9. 2012 21:31
Nebylo by nejjednodušším řešením

zrušit celibát.? Protestantské církve si to vyzkoušely a nijak na atraktivitě jim to neubralo. To, že lze Vámi uvedený problém lze dát do souvislosti s existencí celibátu, vyplývá ze skutečnosti,  že nekatolické církve jsou prozatím podobných skandálů ušetřeny. Alespoň co já vím. A jedno ochráněné dítě navíc je více nežli nějaký středověký přežitek.

Ad restituce: Myslím,že to, co pije národu krev, jsou restituce finanční, nikoliv naturální. Zvláště, když zřejmě dostane církev více, než kdy vlastnila. Pokud samozřejmě vůbec něco vlastnila. Podle mě, Karlovy Univerzity a pátera Vrby vůbec nic.

4 0
možnosti
JK

korado

24. 9. 2012 21:42
Re: Nebylo by nejjednodušším řešením

Podle Vás církev nic nevlastnila, ale podle katastru nemovitostí a podle Lesů České republiky ano.  Ví o tom obce a města na jejímž území jsou tyto pozemky.

3 0
možnosti
LIPB9

Lumpíi i po banánu 9

24. 9. 2012 21:29
Stop zneužívání dětí církvemi!!!

;-O;-€RvRv

7 0
možnosti
MP

Vrah

25. 9. 2012 11:46
Jenom církvemi? Ti ostatní mohou?

Stop zneužívání dětí školami!!!

Stop zneužívání dětí turistickými, skautskými, pionýrskými a jinými oddíly!!!

Stop zneužívání dětí pěveckými sbory!!!

Stop zneužívání dětí školami!!!

Stop zneužívání dětí rodinami!!! // etc…

3 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem člověk ..... zatím .....