Jak jsou na tom české cukrárny v roce 2018?

Co pálí provozovatele cukráren, jak bojují s hojně vznikajícími „trendy“ kavárnami a jak myslí na kvalitu dortů i prostředí pro své klienty? Buďte se mnou u mapování sladkých míst po Česku i okolí.  

Jmenuju se Lukáš a kamarádi mi už léta říkají Lukáš-cukrář. Ne snad proto, že bych vládl cukrářskému řemeslu, ale protože se mi v životě přihodilo, že spoluvlastním fajn cukrárnu ve francouzském stylu v centru Prahy.

O tom, že bych jezdil po republice a chutnal, kde se co nového sladkého vyrojilo, jsem přemýšlel už dlouho.  Ono to není jen o novinkách a trendech v cukrařině jako takové, ale hlavně o potkávání se s lidmi. Rád si povídám o jídle a o sladkostech ještě radši.

Zajímá mě, jak se dnešní cukrárny proměňují, jak reagují na zákusky za pár korun v plastu ze supermarketů, na síťové zahraniční kavárny s jejich předraženými cookies, jak dokáží zaujmout mladé maminky s dětmi, seniory, ale třeba i zamilované páry, které si chtějí ke kávě dát společnou pralinku a nechtějí zrovna mířit do hipsterských kaváren a bister.

A tak se vydávám na cesty. Každé pondělí u mě na blogu a mých sociálních sítích najdete recenzi na cukrárnu nebo kavárnu s vlastní výrobou dezertů.

A pravidelně budu sdílet své dojmy v jednom balíku i tady na iDnes.

Hledám zajímavé receptury, rodinné podniky, jedinečné pochoutky, designové skvosty, ale i malé vesnické cukrárny, kde to dělají prostě poctivě! Vlastně hledám příběhy. O úspěchu, denní dřině i boji s konkurencí i byrokracii.

Jednou za čas u mě na blogu najdete i tip na zahraniční cukrárnu. Všude, kde jsem, musím ochutnat něco sladkého.

Pokud máte rádi sladké stejně jako já, doporučte mi třeba tady do komentářů nebo emailem (lukas@lukasotys.cz) svou oblíbenou cukrárnu. Rád tam zavítám!

 

Autor: Lukáš Otys | středa 6.6.2018 13:21 | karma článku: 13,64 | přečteno: 442x
  • Další články autora

Lukáš Otys

Svoboda podnikání? Jen někdy!

19.3.2019 v 12:22 | Karma: 16,98

Lukáš Otys

20 LET V BEZPEČÍ

12.3.2019 v 9:24 | Karma: 4,89

Lukáš Otys

PODNIKATEL POKUSNÝM KRÁLÍKEM

27.2.2019 v 11:59 | Karma: 19,60