- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jmenuju se Lukáš a kamarádi mi už léta říkají Lukáš-cukrář. Ne snad proto, že bych vládl cukrářskému řemeslu, ale protože se mi v životě přihodilo, že spoluvlastním fajn cukrárnu ve francouzském stylu v centru Prahy.
O tom, že bych jezdil po republice a chutnal, kde se co nového sladkého vyrojilo, jsem přemýšlel už dlouho. Ono to není jen o novinkách a trendech v cukrařině jako takové, ale hlavně o potkávání se s lidmi. Rád si povídám o jídle a o sladkostech ještě radši.
Zajímá mě, jak se dnešní cukrárny proměňují, jak reagují na zákusky za pár korun v plastu ze supermarketů, na síťové zahraniční kavárny s jejich předraženými cookies, jak dokáží zaujmout mladé maminky s dětmi, seniory, ale třeba i zamilované páry, které si chtějí ke kávě dát společnou pralinku a nechtějí zrovna mířit do hipsterských kaváren a bister.
A tak se vydávám na cesty. Každé pondělí u mě na blogu a mých sociálních sítích najdete recenzi na cukrárnu nebo kavárnu s vlastní výrobou dezertů.
A pravidelně budu sdílet své dojmy v jednom balíku i tady na iDnes.
Hledám zajímavé receptury, rodinné podniky, jedinečné pochoutky, designové skvosty, ale i malé vesnické cukrárny, kde to dělají prostě poctivě! Vlastně hledám příběhy. O úspěchu, denní dřině i boji s konkurencí i byrokracii.
Jednou za čas u mě na blogu najdete i tip na zahraniční cukrárnu. Všude, kde jsem, musím ochutnat něco sladkého.
Pokud máte rádi sladké stejně jako já, doporučte mi třeba tady do komentářů nebo emailem (lukas@lukasotys.cz) svou oblíbenou cukrárnu. Rád tam zavítám!
Další články autora |
V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...