Obecní miliardy, soukromá věc místostarosty Korsesky?

Soukromá investiční společnost, které Praha 2 počátkem minulého roku svěřila 300 milionů obecních peněz, vypověděla smlouvu.

Pokud peníze občanů Prahy 2 dorazily zpět bez úhony, vyberou nového správce tohoto portfolia opět „kamarádi“ či „soukromý poradce“ místostarosty Prahy 2 Jana Korsesky?

Vzhledem k  dlouhodobé urputné neochotě místostarosty objasnit, kým a na základě jakých kritérií byly jednotlivé investiční společnosti vybrány, je na místě položit si otázku, zda miliardy veřejných (našich) peněz jsou v těch správných (jeho) rukou. Je zvláštní, že tenhle člověk, jehož odbornou kvalifikaci pro oblast investičního finančnictví lze srovnat se způsobilostí řidiče náklaďáku usednout za volant vozu Formule 1, dostal od své mateřské partaje ODS a jejích koaličních souputníků úplnou volnost, jak s 1,85 miliardami z peněz občanů Prahy 2 naloží. Zastupitelé ODS+TOP09+ANO nevzali v potaz ani „drobnou vadu”, že místostarosta uložil zmíněných 300 milionů u finančníka, který v té době čelil exekucím ve výši cca 55 milionů.

V téhle kauze zazněla řada otázek, ale dosud žádné uspokojivé odpovědi. Reportérka pořadu Reportéři ČT veřejnoprávní televize, která se dotázala pana Korsesky jak na identitu jeho tajemných poradců, tak na konkrétní produkty, do kterých byly peníze investovány (stejně jako se už víc než rok marně dotazují zastupitelé Prahy 2), byla striktně odkázána do patřičných mezí:„Už jsem řekl na zastupitelstvu, že je to moje soukromá věc“. Přehazování stovek obecních milionů sem a tam je privátní věcí Jana Korsesky?

Známá kauza KEY INVESTMENTS, kdy některé pražské radnice přišly o stovky milionů, by měla být varováním pro ty, kteří náklaďáku s penězi občanů Prahy 2 dali zelenou, aniž by se zajímali o cíl jeho cesty. Návrhy opozice na vypsání řádného výběrového řízení na správce portfolia a  odvolání místostarosty z funkce odmítla koaliční rada projednat.

 

Text vyšel v upravené podobě v občasníku "JEJICH DVOJKA aneb co si v radničních novinách nepřečtete"  http://www.jejichdvojka.cz/

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Otto Schwarz | pátek 27.8.2021 17:38 | karma článku: 14,53 | přečteno: 359x