Zkontrolujte si: Máte občanku? To ještě neznamená, že jste Češi!

Máte české občanství. Máte občanku. Pozor ale! To ještě neznamená, že máte české občanství. Alespoň podle naší funkční samosprávy. A to má být ten fungující stát, jak nám na každé zastávce Bohuslav Sobotka sliboval. Čerstvý zážitek z kandidatury do EP na mém blogu. 

Kandidáti ve volbach do Parlamentu EU musí podepsat Prohlášení (což není problém, toto je ke stažení na webu Ministerstva vnitra) a prokazat, že jsou občany Česke republiky. To by taky nebyl žádný problém, každý plnoletý občan České republiky má přece občanský průkaz, který se přiděluje pouze občanům České republiky. Pro Ministerstvo vnitra ovšem občanský průkaz není (!) dokladem, který by  české občanství potvrzoval.

Kandidáti proto musí předložit Osvědčení o českém občanství, které si musí vyřídit na příslušném Krajském úřadě nebo přímo na Ministerstvu vnitra! Pro nektere z nich to tedy znamená i několik set kilometrů cestování a hodiny "úřadováni" v pracovní době.

Rekapitulace: české úřady neuznávají dokument, který samy vydávají pouze občanům ČR, coby důkaz toho, že jeho držitel je občanem České republiky. Nebo ještě jednodušeji: člověk, který žádá o občanský průkaz, musí prokazat, že je občanem České republiky. Po tom, co jej obdrží (což samo o sobě je důkazem, že je občanem České republiky), musí k prokázání svého českého občanství prokazovat své české občanství jiným dokumentem. "Občanka" občana ČR k prokázání jeho občanství ČR nestačí.
Jsme opravdu magoři v zajetí pitomců?!

 

 

Přidejte si mě https://www.facebook.com/ottochaloupka

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Otto Chaloupka | středa 12.3.2014 18:30 | karma článku: 24,74 | přečteno: 1155x
  • Další články autora

Otto Chaloupka

Islám, nebo my?

7.10.2014 v 8:30 | Karma: 37,88

Otto Chaloupka

Analýza bordelu

30.9.2014 v 11:31 | Karma: 29,01