Jak je to s Vaším občanstvím, Mr. Dienstbier?

Ministr české vlády, člen Horní komory Parlamentu ČR a kandidát obhajující svůj senátorský post. Z vlastní zkušenosti se musím ptát, jak to má pan Dienstbier se svým americkým občanstvím. Pokud jej totiž stále drží, pak je to vědomé a příkré porušení zákonů Spojených států amerických. Lze takovému člověku věřit, že skutečně ctí zákony své země?

Stejnou situaci jsem řešil před čtyřmi lety i já. Jako americký občan a zároveň novopečený člen Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR jsem stál před otázkou, zda porušit či neporušit zákony USA. Pro český právní řád americké občanství senátora či poslance žádný problém, ale v Americe to problém je. Amerického občanství jsem se tedy vzdal. Podle amerických zákonů totiž nesmí být americký občan členem zákonodárného sboru jiné země. A co na to Mr. Dienstbier?

Je velmi pravděpodobné, že si český pan ministr a senátor své americké občanství stále ponechává. Tak je ostatně psáno i v jeho profilu na Wikipedii a rovněž to lze dohledat z otevřených zdrojů. Pokud to tak opravdu je, pak se ptám. Jak lze věřit člověku, který vědomě porušuje zákony jedné ze svých zemí? Udělal to jednou, udělá to i podruhé. Ostatně jeho kroky, které tento dvoukolejný člen české vlády a rovněž obhajující senátor ve své funkci podniká, jasně svědčí o tom, že mu je názor i osud slušných občanů České republiky ukradený. Jak jinak si vysvětlit jeho diskriminační návrhy na plošné oddlužení Romů, udělení volebního práva cizincům (jak by asi vypadalo zastupitelstvo v Karlových Varech?), jeho neochota jakkoliv pomoci terorizovaným lidem ve Varnsdorfu, Rumburku, Jirkově a mnoha dalších místech či „úžasný“ nápad na ustavení kvót na počet žen na volebních kandidátkách i v řídících funkcích.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Otto Chaloupka | středa 8.10.2014 12:31 | karma článku: 39,53 | přečteno: 3242x
  • Další články autora

Otto Chaloupka

Islám, nebo my?

7.10.2014 v 8:30 | Karma: 37,88

Otto Chaloupka

Analýza bordelu

30.9.2014 v 11:31 | Karma: 29,01

Otto Chaloupka

Už jsou tu zase. Volby!

26.9.2014 v 13:22 | Karma: 22,39