Gustav Husák daroval Moravu Slovensku

Když kdysi daroval Ukrajinec Nikita Chruščov ruský rusy obydlený Krym Ukrajině, tak to nikomu nevadilo. Tehdejší propagandě tvrdící, že Sovětský Svaz je tu na věčné časy, se celkem věřilo. A jestli to přece jen někomu vadilo, promluvit nemohl.

Úplně stejně mohl Slovák Gustav Husák darovat Moravu Slovensku. Taky byl president, taky by to udělal na důkaz přátelství, taky by šlo jen o formalitu v rámci federace, taky za totality, taky na Moravě nemluvíme Slovensky a dokonce máme na Slováky historickou vazbu, sice z doby středověké Velké Moravy, ale máme. Krym s Ukrajinou neměl společného vůbec nic.

Darování by se možná narovnalo při rozpadu Československa. Třeba mírově, třeba by Morava byla v ČR, třeba samostatná...  Je zbytečné si s tím lámat hlavu, bylo by to stejně skoro jedno. Tak jak tak by jsme žili v Eurosocialismu a jestli přežít demagogické havlovce, nebo nacionalistické mečiarovce a zažívat duo Sobotka + Babiš nebo Fica to vyjde nastejno. Krymská záležitost se po rozpadu SSSR nenarovnala, Jelcin toho měl moc a byl namol. Jistě není dobré, když tam teď vtrhly ruské jednotky. Obyvatelé Krymu si měli vlastní směřování vydobýt sami, no ale rozhodně to také nevypadá hůř než vojska USA a spojenců, včetně nás všude možně po světě. Na Krymu cca 80% obyvatel ruské vojáky vítá.

Pravdoláskaři ovládaná média nám podsouvají zlé Rusy a nebohé Ukrajince, ale není to jinak?  Byla to EU, která na podzim narušila rovnováhu jak mezistátní mezi ní a Ruskem, tak rovnováhu vnitřní mezi národnostmi na Ukrajině tím, že Ukrajincům začala slibovat připojení k EU aj., přitom je hodně otazné jak vážně byly tyto přísliby míněny. Je holým faktem, že celé měsíce byly zvenčí rozdmýchávány Kyjevské nepokoje. Je holým faktem, že Janukovyč a vláda byl řádně zvoleny a současná vládnoucí sestava není. Není, ale jde západu na ruku a tak se asi nedočkáme, že by se jim odstavili účty, tak jako těm předešlým. Bývalí vládci se přitom ničeho špatného prokazatelně nedopustili. Současní ano, teď už byly zveřejněny videa toho jak poslanci ukrajinského parlamentu mučí odpůrce. Je faktem že na Ukrajině vládnou fašisté. A EU tomu fandí… Raději bych byl Rusem na Ukrajině, Ukrajincem na Krymu, nebo Čechem na Slovensku, jen kdybych nebyl v EU.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Otáhal | pátek 21.3.2014 9:40 | karma článku: 19,48 | přečteno: 866x
  • Další články autora

Miroslav Otáhal

Šéf ČT je na výměnu

27.7.2015 v 11:54 | Karma: 36,40

Miroslav Otáhal

Hon na „hazard“

26.10.2014 v 14:25 | Karma: 13,67

Miroslav Otáhal

Nesázejte stromy

2.6.2014 v 20:34 | Karma: 23,96