Turecké plány kdysi nevyšly a dnes?

Turecké kmeny se valily ze střední Asie a začaly se usazovat v úrodné Malé Asii v 11. st. Během několika staletí pozývali Turci své islámské soukmenovce z Asie na nové působiště.

Turecké kmeny se valily ze střední Asie a začaly se usazovat v úrodné Malé Asii v 11. st. Během několika staletí pozývali Turci své islámské soukmenovce z Asie na nové působiště, až byly natolik silní, aby vytvořili Osmánskou říši, terorizující civilizovaný svět několik staletí. Křesťanskou Byzanc, oslabenou vpádem katolického vojska počátkem 13. st., Turci dobyli v roce 1453. Odváděli krutým způsobem chlapce z křesťanských rodin, aby z nich vychovali bezcitné zabijáky.

Po ovládnutí Balkánu začali plánovat útok na zbytek Evropy. Navzdory velké početní přesile byli poraženi křesťanským vojskem v bitvě u Vídně v roce 1683. Od té doby jejich moc klesala. Poslední úder Osmanské říši zasadili Britové.

Koncem I. sv. války se její slávu a moc pokusili obnovit Mladoturci. Chtěli sjednotit všechny muslimy a vyhlásit džihád. Spolu s Německem a Rakousko-Uherskem plánovali svatou válku proti Anglii, Francii a Rusku s cílem obnovit bývalé impérium. Naštěstí jejich plány nevyšly. Arabští muslimové se k nim nepřidali a chtěli se od turecké nadvlády také osvobodit. Tolik z historie.

Dnes má islámské Turecko podobné plány. Přestože je naoko členem NATO prokazatelně spolupracuje s vražednou bandou IS, kterému propůjčuje své území k doplňování nových teroristů. Je rovněž prokazatelné, že se Turecko podílí na invazi muslimů do Řecka a přes Balkán do zbytku Evropy. Naprostou většinu imigrantů tvoří právě muslimové. O jejich aroganci a bezohlednosti vydávají svědectví očití svědkové. Je smutné, že evropští politici navzdory realitě stále lžou a žvaní své pusté fráze o prospěšnosti muslimských vetřelců.

Autor: Karel Orlík | pondělí 31.8.2015 7:44 | karma článku: 26,83 | přečteno: 543x