Skončili by dnes prorok Mojžíš a rabín Saul (apoštol Pavel) ve vězení?

"V poslední době někteří odpadnou od víry a přidrží se těch,kteří svádějí démonskými naukami." (Bible, I.Timoteovi 4,1)  

V roce 2007 byl ve švýcarské Basileji založen Kulatý stůl náboženství (KSN). Jedním z cílů jeho členů (25) je prosazovat v náboženských komunitách rozmanitost a integraci. Členové diskutují o aktuálních otázkách a problémech státní správy, politiky a obavách členů náboženských komunit. Jedním ze zásadních témat je problematika vyučování náboženství na školách.

Členové KSN se rozhodli zajistit dětem základní náboženské znalosti. V současnosti v průměru více než 70 procent všech dětí od první do šesté třídy navštíví lekce náboženství. Všechny ostatní náboženské komunity provádějí výuku náboženské ve vlastních prostorách.

V loňském roce se KSN intenzivně zabýval antirasistickými zákony včetně zákazu diskriminace na základě sexuální orientace. Výsledkem bylo vydání brožury s doporučením pro vedoucí náboženských komunit jak zacházet s náboženskými texty obsahující potenciální diskriminaci. Cílem bylo nenechat vedoucí náboženských komunit v aktuálních otázkách bez pomoci, ale naopak je podepřít.

Citovat dnes náboženské texty s diskriminačním obsahem může být trestné, pokud je jejich obsah namířen proti osobě či skupině osob „na základě jejich rasy, etnika, náboženství nebo sexuální orientace.“  Například starozákonní verše:

„Vyhladíš všechny národy, které ti Hospodin, tvůj Bůh, vydá…“ (Bible, Deut.7,16)

„Kdyby muž spal s mužem jako s ženou, oba se dopustili ohavnosti, musejí zemřít“. (Lev.20,13)

Nebo také novozákonní verše:

„Poznali Boha, ale nevzdali mu čest jako Bohu…, proto je Bůh nechal na pospas nečistým vášním jejich srdcí…vydal je v moc hanebných vášní…provádějí hanebnosti…dal je Bůh na pospas jejich zvrácené mysli.“ (Bible, list Římanům 1,21-28)

Co s těmi biblickými verši? Autoři brožury doporučují vedoucím církví takové verše „komentovat“. Bez jejich komentářů „mohou členové církví chápat takový text jako vůli Boží nebo vůli jejich představených a zaujmout stanovisko a následně i chování.“ A to už může mít pro vedoucí církví trestní důsledky.

Před 50 lety byla homosexualita v USA trestná podobně jako potraty. Dnes ze svého hříchu dělají stoupenci hnutí LGBT veřejný karneval. Neberou vážně Boží varování:

„Nestoudnost jejich tváře proti nim svědčí, jako Sodoma svůj hřích vystavují a neskrývají. Běda jim, připravili si zlou odplatu.“ (Bible, prorok Izajáš 3,9)

V dnešní společnosti mohou stoupenci hnutí LGBT slavit vítězství. Šikovně se přidružili mezi chráněné komunity "rasy, etnika a náboženství", čímž získali něco jako "statut chráněné osoby". Nicméně nelze zamlčet varování těm z nich, kteří by chtěli trávit věčnost v Boží blízkosti:

"Což nevíte, že nespravedliví nebudou mít účast v Božím království? Nemylte se...ani nemravní, ani zvrácení." (Bible, Nový zákon, I. Kor. 6,9)

Jistě žádný křesťan neschvaluje zabíjení nebo věznění členů z LGBT, ale nelze Boží slovo zamlčet ani překroutit nebo zfalšovat, jak před tím varoval apoštol Pavel křesťany v Korintu. (II.Kor.2,17)  

Křesťané vědí z první kapitole Bible, že Bůh požehnal muži a ženě, prvnímu manželskému páru. V předposlední kapitole Bible čteme opět o nevěstě a ženichovi. Lidé ve vzpouře proti Bohu chtějí tento Boží řád překroutit, zničit. Poslední slovo vždy bude mít Bůh Stvořitel, který zdůrazňuje:

„Já jsem Bůh…moje rozhodnutí platí a co se mi líbí, USKUTEČNÍM.“ (Bible, Izajáš 46,9-10)

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Orlík | sobota 13.3.2021 7:00 | karma článku: 16,94 | přečteno: 293x