První vlaštovky už i z Pákistánu, jen „Palestinci“ se dusí ve zlobě

Díky Trumpově administrativě Sjednocené arabské emiráty, Bahrajn, Súdán a Maroko navazují diplomatické styky s Izraelem, a ozývají se dokonce výzvy k uznání Izraele, světe div se, z Pákistánu! 

Maulan Muhammad Khan Sherani , člen pákistánského parlamentu a bývalý předseda Rady islámské ideologie (CII), je velmi blízkým přítelem šéfa pákistánské opozice Fazl Ur Rehmana, který je předsedou sunnitské politické strany Jamiat Ulema-e-Islam a zároveň předsedou Shromáždění islámských učenců. Nedávno Khan Sherani vyzval v rozhovoru v privátní televizi k normalizaci vztahu s židovským státem a k navázání diplomatických vztahů s Izraelem.

 

V rozhovoru přečetl prohlášení na podporu Izraele a podpořil to verši z koránu:

„Lide můj! Vstupte do svaté země, kterou vám Bůh zaslíbil…“ (5:21)

„A dali jsme utiskovanému lidu za dědictví východní i západní části země…dětem Izraele.“ (7:137)

 

 "Vzdělaní muslimové musí pochopit, že korán a historie nám dokazují, že země Izrael patří pouze Židům, král David postavil Boží chrám v Jeruzalémě pro Izraelce, a ne pro Palestince“, pokračoval Khan Sherani.

 

Pákistánská média toto prohlášení o citlivém náboženském problému nezveřejňují, ale na druhé straně jej izraelský deník Israel Hayom zveřejnil jako aktuální zprávu. Maulany Sherani navštívil Izrael s tajnou delegací pákistánského předsedy vlády Nawaze Sharifa během jeho druhého funkčního období.

 

Prohlášení Khana Sheraniho zveřejnil na svém twitteru Noore Dahrí (43),zakladatel a výkonný ředitel Islámské teologie boje proti terorismu (ITCT), muslim z Pákistánu, který dnes žije a pracuje ve Velké Británii. Sám sebe popisuje jako „muslimského sionistu“. Snaží se zastavit teror. Věří, že izraelská země patří židovskému národu, a tvrdí, že Izrael je úžasná země!

 

"Za poslední tři dny jsem obdržel stovky zpráv od Pákistánců z celého světa, zejména z Pákistánu, vyjadřujících podporu myšlence normalizace s Izraelem.  Stále více muslimů na Středním východě si uvědomuje, že Izrael není zlo, ale požehnání pro celý region. Pomáhají tomu také poslední čtyři normalizace nebo mírové dohody mezi Izraelem a arabskými zeměmi. To povzbuzuje Pákistánce, protože tvrdí, že pokud se Spojené arabské emiráty, Bahrajn, Súdán a Maroko dohodly na normalizaci s židovskou vládou v Izraeli, zdá se, že to má smysl“, vysvětlil Noore Dahrí svůj optimismus.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Orlík | sobota 26.12.2020 12:50 | karma článku: 27,31 | přečteno: 688x