Nenávist amerických levičáků k Trumpovi nezná míru

Donald Trump si často stěžoval na neobjektivní informace, které o něm šíří CNN (Cable News Network), americká televizní společnost založena v roce 1980.  

Nedávno přirovnala známá korespondentka CNN, Christiane Amanpourová, činnost prezidenta Trumpa ke „Křišťálové noci“, k nacistickému pogromu proti Židům v Německu v listopadu 1938.

 

Každý slušný člověk, který zrovna nemusí Trumpovi fandit, ale je alespoň částečně informován, musí takové přirovnání odsoudit jako vulgární a lživou pomluvu. To také učinila izraelská ministryně pro diasporu Omer Jankelevičová, která v dopise prezidentu CNN Jeffreyovi Zuckerovi požadovala „okamžitě veřejnou omluvu“.

 

Trump učinil pro židovský Stát Izrael víc, než kdokoli jiný z amerických prezidentů. Proto mu také přes 70 % izraelských Židů přálo volební úspěch a další čtyřleté funkční období. Proč? Protože občané Izraele zakouší „na vlastní kůži“ kroky Trumpovy administrativy, vedoucí k usmíření s arabskými státy.

 

Amanpourová, dcera íránského muslima, žije v jiném světě a život v Izraeli se jí samozřejmě netýká. Jinak by neuváděla, že „Haifa leží na Západním břehu“. Její levicové zaměření ji nedovolí Trumpovy činy ocenit, je pro ni ideologický soupeř. Dá se to pochopit.

 

Více zaráží fakt, že její nehorázný slovní útok na prezidenta Trumpa veřejně schválili dva američtí Židé: expertka na holocaust Debora Lipstadtová (!) a bývalý ředitel Ligy proti pomluvám (ADL) Abraham Foxman. Přirovnání Christiane Amanpourové považuji za „vhodné, výstižné“.           

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Orlík | pondělí 16.11.2020 13:20 | karma článku: 32,72 | přečteno: 799x