Mike Pence: „Bůh ještě s Amerikou neskončil“.

„Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jednorozeného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl věčný život“. (Janovo evangelium 3,16) 

Na setkání 400 pastorů v První modlitebně Baptistů v Columbii 29.4.2021, hlavním městě Jižní Karolíny, uvedl Trumpův viceprezident Mike Pence, že „Amerika je národem věřících“, vyzval k větší důvěře v Boha a k obnově víry. „Měli bychom obnovit víru v Toho, kdo způsobil na území této divočiny zázrak demokracie, proto říkám ze srdce, že Bůh s Amerikou ještě neskončil.“   (Obama prohlásil, že „Amerika už není křesťanskou zemí“)

 

Jedenašedesátiletý Pence uvěřil v Pána Ježíše v roce 1978 na setkání křesťanské mládeže. V ten večer pršelo a organizátor setkání byl hodně zklamán v domnění, že to celé bylo k ničemu. Nevěděl však, že toho večera odevzdal svůj život Ježíši Kristu budoucí viceprezident USA, který tehdy po kázání na text Jan 3,16 pocítil velkou vděčnost za to, co Pán Ježíš pro něj učinil.

 

Potom Pence vzpomenul spolupráci s Donaldem Trumpem: „Za 48 měsíců dosáhla naše administrativa pozoruhodných úspěchů. Měli jsme nejnižší nezaměstnanost, nejvyšší příjmy domácností, nejvýhodnější obchodní dohody pro USA, nejbezpečnější hranice a nejsilnější armádu. Do federálních soudů jsme jmenovali 300 konzervativců. Bidenova administrativa se to svými liberálními zákony snaží zrušit.“

 

K možnému dalšímu působení v politice Pence slíbil: „V příštích měsících řeknu víc.“

 

Budova První modlitebny Baptistů z roku 1859 je nejen kulturní památkou, ale je zajímavá také historicky. V ní hlasovali 17. prosince 1860 všichni delegáti sněmu pro vystoupení Jižní Karoliny ze Spojených států, což způsobilo občanskou válku v letech 1861-65.      

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Orlík | sobota 1.5.2021 11:15 | karma článku: 19,48 | přečteno: 462x