Lží a hloupostí se nevyhrává

Amerika se postavila do čela aliance, usilující o zničení organizace islámských brutálních zabijáků, která si říká Islámský stát (IS). Je zajímavé, že tento boj nejvyspělejších armád světa s 30 000 zabijáky je odhadován na několik let. Přitom je jejich území v Sýrii a Iráku rovina, ne horstvo jako v Afghánistánu. Bombardování aliančních sil neberou zabijáci z IS vážně. Přispívá k tomu jejich příprava a možná i zmatené výroky prezidenta Obamy o islámu. K těm nejznámějším patří:

- „Islámský stát překroutil jedno z nejúžasnějších náboženství.“
- „ISIS není islámská.“

Americký prezident je sice po otci muslim, ale dějiny a učení islámu moc neovládá. Může být islám úžasné náboženství? Ano i ne. Ve smyslu „ohromující“ ano. Islámská armáda po Mohamedově smrti šířila islám brutálním způsobem a civilizovaný svět byl opravdu „ohromen“. Překroutili snad Mohamedovi nástupci (chalífové) jeho učení? Můžeme to vyloučit. Vojevůdce Abú Bakr (632 - 634) byl přece Mohamedův tchán a jeho první věrný následovník. Už v roce 634 přitáhl do Palestiny. V islámských výbojích pokračovali Umar (634 - 644), Usman (644 - 656) i Mohamedův zeť Ali (656 - 661). Během osmi let dobyli území dnešní Palestiny, Sýrie, Iráku, západního Íránu a Egypta. Po dobytí Španělska v roce 711dobyli muslimové Střední Asii, Malou Asii (dnešní Turecko), Balkán, rozvrátili Byzanc, rozvrátili námořní obchodní cesty, dvakrát se pokusili dobýt Vídeň. Křesťanské dívky unášeli jako otrokyně do harému, z unesených křesťanských chlapců od rodin vychovávali bezcitné zabijáky. Vyvolali bezmála 550 bitev ve jménu islámu. 1000 let ohrožovali a terorizovali svět. Ano, opravdu ohromili svět, svou brutalitou!
Zabijáci z IS se řídí koránem, dobyté území nazvali chalífátem, zavádějí na něm islámské právo… A Barack Husajn Obama jim vzkazuje, že nejsou šiřitelé islámu. Jeden expert reagoval na Obamovou větu takto: „Není-li IS islámská organizace, pak inkvizice nebyla katolická.“ Blíže pravdě bude George Orwell svou definicí politiky: „Politika sama je množství lží, výmluv, hlouposti, nenávisti a schizofrenie."
Můžeme si jen přát, aby se nenaplnila v boji proti islámským zabijákům z IS jiná Orwellova slova: „Nejrychlejší cesta, jak ukončit válku, je prohrát ji.“

Autor: Karel Orlík | čtvrtek 2.10.2014 6:15 | karma článku: 25,10 | přečteno: 1014x