Končí v Británii náboženská svoboda?

Ježíš Kristus: „Nenávidí-li vás svět, vězte, že mě nenáviděl dříve než vás.“ (Bible, evangelium Janovo, 15,18)

Vedení křesťanské školy Trent College v Nottinghamu se dostalo do konfliktu s reverendem Dr.Bernardem Randallem. Důvod? Jeho kázání, ve kterém apeloval na žáky, aby si zachovali svobodu myšlení a víry. Vedení školy ho suspendovalo z pozice kaplana školy. Následně byl opět do funkce uveden, ale v roce 2020 opět vyloučen. Tentokrát z „ekonomických důvodů“ kvůli deficitu financí v době covidu. Nadřízený orgán školy měl definitivně rozhodnout v červnu 2022, ale termín byl posunut na září 2022.    

Z kázání reverenda Dr. Bernarda Randalla z Trent College v Nottinghamu“, na jehož základě se dostal do konfliktu s vedením školy:

„Nedávno se ve zprávách objevila další sada konkurenčních ideálů. Možná jste slyšeli o protestech před birminghamskou základní školou kvůli výuce LGBT přátelského programu „No Outsiders“.

Jsou oblasti, kde jsou dva soubory idejí v rozporu, a v těchto oblastech nemusíte přijímat myšlenky a ideologie LGBT aktivistů. Protože Trent existuje, aby „vzdělával chlapce a dívky podle protestantských a evangelických zásad anglikánské církve.

Je tedy zcela legitimní myslet si, že manželství by mělo být správně chápáno pouze jako celoživotní výlučné spojení muže a ženy; tato definice je skutečně zapsána do anglického práva.

Můžete se obávat, že pokud na tyto záležitosti zaujmete náboženský pohled, budete napadeni a obviněni z homofobie a podobně. Pamatujte však, že náboženská víra je zákonem chráněna stejně jako sexuální orientace a nikdo nemá právo vás diskriminovat nebo být vůči vám urážlivý.

…nejdůležitější je mít na paměti, že milovat svého bližního jako sebe sama neznamená souhlasit se vším, co říká, to znamená, že když vedeme tyto diskuse, neexistuje žádná omluva pro osobní útoky nebo urážlivé výrazy.

Vedení školy rev.Randalla suspendovalo z pozice kaplana školy. Následně byl opět do funkce uveden, ale v roce 2020 opět vyloučen. Tentokrát z „ekonomických důvodů“ kvůli deficitu financí v době covidu. Nadřízený orgán školy měl definitivně rozhodnout v červnu 2022, ale termín byl posunut na září 2022.    

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Orlík | pátek 10.6.2022 6:55 | karma článku: 20,13 | přečteno: 499x