Je Barack Husajn Obama jen neinformovaný, nebo promyšleně prolhaný?

Nejeden politik si po skončení svého funkčního období vylepšuje rodinný rozpočet psaním knih. Ani Obama není jiný. Spolu s manželkou také píšou knihy. Nic proti tomu, ale lhát by Obama neměl. 

Ve své poslední knize Zaslíbená země (A Promised Land) odhaluje bývalý americký prezident své názory na arabsko-židovský problém. 

Začíná Balfourovou deklarací z 2. 11. 1917 a napsal, že „Britové okupovali Palestinu a v době vydání Deklarace neměli v Palestině žádná zákonná práva.“  Nebere v úvahu, že Britové vstoupili do Palestiny jako osvoboditelé od tureckých okupantů, kteří dobyli Jeruzalém v roce 1517. Během jejich nadvlády zažívali Židé mnoho brutálního utrpení (v roce 1917 vyhnali Turci z Jeruzaléma  a Jaffy všechny Židy). Britové pak vyhnali Turky z Jeruzaléma v prosinci 1917 a Liga národů je pak Mandátem pro Palestinu v roce 1922 pověřila realizací Balfourovy deklarace. Jako vítěznou mocnost, ne jako „okupanta“, jak blábolí Obama.

„Když se Británie stáhla, obě strany rychle upadly do války. A když v roce 1948 zvítězily židovské milice, zrodil se oficiálně stát Izrael“.

No prosím! Ani slovo o přepadení mladého státu arabskými sousedy. Podle Obamy Izrael neubránila oficiální armáda, ale nějaké polovojenské milice. Obama neví, že Stát Izrael byl vyhlášen v květnu 1948 a musel se bránit agresi arabských armád až do podepsání Dohod o příměří v roce 1949?

Další Obamovou lží byla zmínka o červnové válce v roce 1967. Bývalý demokratický prezident napsal: „Značně početnější izraelská armáda porazila spojené armády Egypta, Jordánska a Sýrie…“  Domnívá se Obama, že by si generálové arabských armád troufli na Izrael při vědomí, že jsou v menšině? Ohromná početní převaha ve zbrani i lidech byla důvodem silných slov představitelů arabských zemí v předvečer války. Izrael přitom vyzval Jordánsko, aby nevstupovalo do války.

„Vzestup OOP (Organizace pro osvobození Palestiny) byl výsledkem šestidenní války“, poučuje Obama čtenáře své knihy. U negramotného čtenáře by snad i uspěl. Kdo umí číst, ten si snadno zjistí, že Obama lhal, protože Arafatova teroristická organizace OOP vznikla v roce 1964. Koho chtěl tehdy Arafat a jeho kumpáni osvobozovat? Napovídá to slogan hnutí „Svobodná Palestina“:  „From the River to the See, Palestina will  be free“. Tedy od Jordánu k moři znamená jediné: Likvidaci Izraele!

V souvislosti s válkou v Gaze Obama napsal, že „izraelské vrtulníky Apache srovnávaly se zemí celé obytné čtvrtě v Gaze“. Nezmínil ovšem běžnou barbarskou praxi zločineckého vedení v Gaze, kteří z těchto čtvrtí odpalují rakety na Izrael, využívajíc své občany jako lidské štíty, jiné rakety odpalují také ze střech nemocnic a mešit. Není možné, aby o tom Obama nevěděl. Britský plukovník Richard Kemp tvrdí, že izraelská armáda má ve světě nejvyšší morální úroveň.  Z uvedeného plyne, že muslim Obama je prohnaný lhář. Podaří-li se dostat Bidenovi do Bílého domu, má se Izrael na co „těšit“.     

 

Autor: Karel Orlík | sobota 28.11.2020 6:00 | karma článku: 39,99 | přečteno: 1432x