Izrael končí v organizaci UNESCO, které šéfuje francouzská Židovka

Izrael následoval krok USA a oznámil, že vystupuje z Organizace OSN pro vzdělávání, vědu a kulturu. 

Izrael následoval krok USA a oznámil, že vystupuje z Organizace OSN pro vzdělávání, vědu a kulturu. Své členství v této organizaci oficiálně ukončí k 31. prosinci 2018. Důvod? V UNESCO mají většinu státy arabské a muslimské, které šíří nenávist ke Státu Izrael.

Židovský stát tak končí své členství v UNESCO ve funkčním období generální ředitelky Audrey Azoulay, bývalé francouzské ministryně kultury, od které by se mohl konečně nadít čestného přístupu. Paní Azoulayová není zaujatá proti Izraeli a těší se velké autoritě. Má však proti sobě většinu států, které jsou zaujaté proti Izraeli i proti USA. Obě země už před časem pozastavily členské příspěvky.

UNESCO by mělo změnit název a vypustit z názvu literu „s“ (science=věda), protože navzdory všem historickým dokumentům prohlásila Chrámovou horu v Jeruzalémě za islámskou, ne židovskou. Tím tato organizace OSN popřela 3000 let židovské přítomnosti na Chrámové hoře a ztratila důvěryhodnost.

Spojené státy vystoupily z UNESCO už v době prezidenta Reagana v 80. létech a opětovně přistoupily v roce 2002. Nenávist arabských a islámských států k Izraeli, kvůli které jsou schopni zapřít i nos mezi očima, vypovídá o „hodnotách“ jejich náboženství.

Autor: Karel Orlík | neděle 31.12.2017 6:49 | karma článku: 36,14 | přečteno: 1214x