Islám a islamismus

Aby se zamlžila nepěkná podstata islámu, vymysleli politici politicky korektní pojem islamismus. Z obyčejných islámských teroristů se stali přes noc islamisté. A získali jsme pojmy dva: islám jako náboženství a islamismus jako politický islám. Jaký je v tom rozdíl? Žádný. Pravověrný islám totiž nerozlišuje náboženskou oblast od té politické. Všechno se má ve státě řídit vůli Alláhovou. Demo-kracie je v islámu nežádoucí, ideálem je teo-kracie. Žádný lid, ale islámské božstvo Alláh má vládnout.

Je islám náboženstvím míru? Pouze jazykově. Assalamu Alaikum = „Pokoj Tobě.“ Ale takto se mohou zdravit jen muslimové. A to ještě ti, kdo vyznávají stejný směr islámu. Sunnita by zřejmě takto nezdravil šiítu. Proč? Protože se vzájemně nenávidí. Téměř denně zabíjejí islámští sebevražední útočníci nevinné oběti z řad muslimů v Libyi, Jemenu, Sýrii, Iráku nebo v Afghánistánu jako se zabíjeli v 80. letech v irácko-íránské válce.
 
V Súdánu vraždily islámské arabské milice černé obyvatele Darfúru. V Nigérii vraždí muslimové křesťany a zapalují církevní budovy. V Egyptě rovněž zapalují muslimové církevní budovy koptských křesťanů a vyhánějí je ze země. V Mali se muslimští válečníci rozhodli vyhlásit na severu islámský stát. V buddhistické Barmě se o totéž pokoušejí tamní muslimové.
 
Každý měsíc vyzve nějaký islámský duchovní k zabití někoho, jehož názory nebo činy se mu nelíbí. Od fatvy, rozsudku smrti, až po džihád, svaté válce proti nemuslimům. Islámská propaganda se nás snaží přesvědčit, že džihád znamená v podstatě jen boj se zlem v srdci muslimů. Korán však tvrdí něco jiného: „Kdo bojují na cestě Alláha, z a b í j e j í  a jsou zabíjeni, těm patří to pravé zaslíbení“ – súra 9:112.
 
Islámští teroristé Hamásu odpalují stovky raket a granátů na území Izraele. Řeší to Rada bezpečnosti OSN? Ale kdepak. Zajímá to Amnesty International? Ta se snaží posilovat spíše sankce proti Izraeli, než bránit ostřelování jeho území. Koho zajímá fakt, že tisíce občanů Izraele musí trávit čas se svými dětmi v krytech a školy jsou zavřené? Kde jsou nevládní mírové organizace se snahou hájit lidská práva? Proč hájí více práva islámských teroristů v Gaze než občanů Izraele ve Sderotu nebo Aškelonu? Žel, antisemitismus má mnoho podob.

Autor: Karel Orlík | sobota 27.10.2012 15:50 | karma článku: 31,92 | přečteno: 1611x