Demontáž základů Ameriky už pokračuje 60 let

„Když se boří základy, co může dělat spravedlivý?“, klade si otázku autor Žalmu 11,3. Čtenáře může napadnout jediné řešení: Uprchnout, než ho stavba zavalí. 

Evropě vtiskla svou tvář judeo-křesťanská civilizace. Kolébkou judaismu i křesťanství je Jeruzalém, ale následovníci Spasitele Ježíše Krista byli poprvé nazváni „kristovci“ v syrské Antiochii. První větší křesťanské komunity pak byly založeny v Malé Asii, na území dnešního Turecka. Apoštol Pavel pak zanesl evangelium na Kypr a přes Řecko do Itálie, kde se římští císaři snažili křesťanství likvidovat krutým násilím až do druhého milánského ediktu v roce 313.

Je-li „Amerika etnicky i kulturně kusem Evropy přeneseným“ (TGM), pak se o ono přenesení zasloužili křesťané, kteří byli v Anglii pronásledováni za své názory. Byli to kvakeři, baptisté a puritáni, kteří přijeli na území Severní Ameriky v roce 1620. Jejich největším klenotem byla Bible a podle jejich směrnic chtěli organizovat celý společenský život. Na Bibli přísahali na soudu a při inauguraci prezidenta. Dokonce chtěli zavést hebrejštinu jako úřední jazyk. Zatímco se přistěhovalci těšili z nabyté náboženské svobody v Novém světě, v Evropě začal pomalý odpad od víry:

V 11. století měla všechna umělecká díla náboženský obsah z 95% a díla sekulární tvořila 5%.

V 17. století měla díla náboženský obsah z 50,2 % a sekulární díla tvořila 49,8%.                                                                                  

Ve 20. století měla díla náboženský obsah jen z 3,9% a sekulární díla tvořila až 96,1%.

V roce 1961 se začal v Americe prosazovat sekulární humanismus.                                              

V roce 1962 byly zakázány ve veřejných školách modlitby.                                                           

V roce 1963 bylo ve školách zakázáno čtení Bible.                            

V roce 1980 rozhodl Nejvyšší soud o odstranění Desatera ze škol.                                              

V roce 2005 bylo Desatero odstraněno v budovách soudů.                                                        

V roce 2015 byl legalizován sňatek homosexuálů.

Došlo ke zvýšené míře konzumace alkoholu, k závislosti na drogách, ke zvýšenému počtu přerušených těhotenství, k nárůstu sebevražd a k rozšíření pornografie. Spojitost s likvidací křesťanských symbolů nelze vyloučit.

30. března 1863, uprostřed občanské války, vyzval Abraham Lincoln k národním modlitbám: „Přijali jsme mnoho Božího požehnání, žili jsme léta v pokoji a blahobytu jako žádný jiný národ, ale zapomněli jsme na Boha. Opití úspěchy jsme podlehli pocitům sebeuspokojení. Ve své pýše jsme se přestali modlit k Bohu.“ 

Největším politickým tělesem v Americe není Republikánská strana, ale Církev“, prohlásil prezident Ronald Reagan.

První černošský americký prezident, po otci muslim, uvedl, že „Amerika už není křesťanskou zemí.“ V tomto duchu dělal maximum možného. Do některých důležitých postů své administrativy dosadil muslimy, netajil se opovržením vůči izraelskému premiérovi Netanjahuovi, prosadil pro Írán výhodnou nukleární smlouvu a pomstil se Izraeli tím, že nevetoval v RB OSN protiizraelskou rezoluci, navrženou islámskými zeměmi.

Zakladatel al-Káidy, Usáma bin Ládin, je známý svým výrokem, že činnost jeho teroristické organizace byla „válkou proti kříži.“ Z dnešního boje amerických levicových radikálů a černošských gangů proti křesťanským základům USA by měl jistě velkou radost. Spojené státy vy nakládají na evangelizaci ze všech zemí nejvíce finančních prostředků. Také to je jeden z hlavních důvodů boje proti USA a jejich současnému prezidentu Donaldu Trumpovi.   

 

 

 

Autor: Karel Orlík | pondělí 21.9.2020 6:00 | karma článku: 24,08 | přečteno: 560x