Britové „odstřelili“ předsedu Evropského židovského kongresu

Evropský židovský kongres (EJC) zastřešuje 42 národních židovských komunit v Evropě. Od roku 2008 byl předsedou EJC britský občan Dr. Moše Kantor.

Na seznamu potrestaných oligarchů se také objevil Dr.Moše Kantor. O jeho dobrých vztazích s Vladimírem Putinem se všeobecně vědělo, ale až do války na Ukrajině to nikomu nevadilo. V Evropě žil už 30 let, angažoval se v boji proti antisemitismu, obdržel francouzský Řád čestné legie i nejvyšší italské ocenění. Osudným se mu stal jeho většinový podíl ve firmě Acron, vyrábějící v Rusku hnojiva. Velká Británie na něj uvalila sankce.

Na mimořádném zasedání výkonného výboru EJC 11.4.2022 Dr. Moše Kantor rezignoval na funkci předsedy. Až do příští valné hromady EJC bude funkci předsedy vykonávat jeho zástupce Dr.Ariel Musicant, v Haifě v roce 1952 narozený absolvent lékařské fakulty Vídeňské univerzity. 

Obrovský tlak vyvíjejí Američané také na izraelského premiéra Bennetta, aby také Izrael Putina odsoudil. Zatím se tomu Bennett úspěšně brání. Američané nechtějí pochopit dohodu Izraele s Ruskem, umožňující izraelskému letectvu nerušeně zasahovat proti íránským cílům v Sýrii, které by mohly ohrozit izraelskou bezpečnost.   

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Orlík | pátek 15.4.2022 7:00 | karma článku: 19,44 | přečteno: 557x