Bez znalosti Bible jsou politici ve slepé uličce

Názorným příkladem je pokus vyřešit arabsko-židovský konflikt. Někdo definoval šílenství takto: „Opakovat stejný postup a očekávat jiný výsledek.

Názorným příkladem je pokus vyřešit arabsko-židovský konflikt. Někdo definoval šílenství takto: „Opakovat stejný postup a očekávat jiný výsledek.“ Trefné vyjádření politické praxe zmíněného konfliktu. Krátký souhrn úsilí, trvající 81 let:

  • 1937 = Peelova komise navrhla dva samostatné státy. Židé souhlasili, Arabové odmítli!
  • 1947 = Doporučení VS OSN z 29. listopadu rozdělit tehdejší Palestinu na stát arabský a stát židovský. Židé souhlasili, Arabové odmítli.
  • 1993 = popletená izraelská levice dala Arabům autonomii i zbraně pro její ochranu. Výsledek? Arabové zabili 1500 Izraelců.
  • 2000 = v červenci nabídl premiér Ehud Barak Arabům stažení Izraele z 95 % území Judeje a Samaří, východní Jeruzalém za hlavní město palestinských Arabů a částečný návrat arabských uprchlíků. Jásir Arafat odmítl a vyzval k zabíjení Židů.
  • 2005 = Izrael se definitivně stáhl z Gazy. Násilně bylo odvezeno 8500 Židů na území Izraele. Výsledek? Z „osvobozené Gazy“ odpálili Arabové na Izrael dosud stovky raket.
  • 2007 = 27. listopadu řešili Blízkovýchodní mír na námořní akademii v Annapolis Bush, Riceová, Blair, Abbás, Fajjad, Olmert, Livniová a Ban Ki-Moon. Všechny mírové návrhy Arabové odmítli.
  • 2008 = Izraelský premiér Ehud Olmert nabídl Arabům v podstatě totéž co Barak v roce 2000. Arabové opět odmítli. V současnosti prosakují informace, že v Trumpově „Dohodě století“ se znovu vyskytuje dvoustátní řešení s východním Jeruzalémem jako hlavním městem Arabů.

Dnes chtějí levicoví politici evakuovat z Judeje a Samaří 450 000 Židů. Arabové by tak měli hustě obydlené izraelské území „na dostřel“. Jak to vše souvisí s Biblí?

Prorok Jeremiáš zaznamenal tato slova:
„Takto praví Hospodin, Bůh Izraele: Já jsem učinil zemi, člověka i zvířata, která jsou na zemi…a dávám ji tomu, kdo je toho v mých očích hoden“ (23, 5)

Není třeba dlouze dokazovat, kdo je toho území h o d e n. Od 7. do 19. století Arabové nechali tehdejší Palestinu zpustnout. S příchodem židovských pionýrů se země opět stala úrodnou a zelenou. Židé sází stromy, Arabové je zapalují. Židé mají Jeruzalém v úctě, Arabové ho bombardovali. Židé Západní zeď téměř líbají, arabské děti hrají na Chrámové hoře kopanou.

Přes deset biblických míst nás informuje, že izraelské území dal Bůh s přísahou židovskému národu. A Judea se Samařím patří ke kolébce tohoto národa. Židé se proto tohoto území nevzdají, ani kdyby se celý svět, zejména ten islámský, postavil na hlavu.   

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Orlík | čtvrtek 24.1.2019 7:35 | karma článku: 20,55 | přečteno: 433x