Lidská tragédie Martiny Sáblíkové

Martina Sáblíková, naše skvělá sportovkyně a veleúspěšná reprezentantka, která bez vlastního přičinění přišla o letní Olympijské hry.

Jméno Martina Sáblíková znají snad všichni obyvatelé ČR bez ohledu na to, jsou-li sportovními fanoušky či nikoliv.
Jde o milou, skromnou sportovkyni, která takřka bez jakéhokoliv odpovídajícího zázemí, svojí obrovskou vůlí a dřinou, vystoupala na světový trůn v rychlobruslení, kde naprosto špičkově nejen závodí, ale i skvěle reprezentuje naši republiku.
Je málo takových sportovců, kteří mají tak obrovské výsledky a současně zůstali tak "obyčejnými" a příjemnými lidmi.
Je úžasné a obdivuhodné, že z letní přípravy využívané kolo se stalo "náhodou" další sportovní disciplínou, ve které Martina v tuzemsku naprosto exceluje a i když se kolu nevěnuje naplno, vyhrává v podstatě vše, kde se zúčastní.
Jak je možné, že kvůli šlendriánu nějakých sportovních funkcionářů na letní olympiádu nejela ?
Jak je možné, že vše skončilo konstatováním, že se "všichni poučíme do budoucna" a nikdo nenesl osobní zodpovědnost ?
Že je olympiáda jednou za 4 roky a tedy případná neúčast je pro sportovce naprostou lidskou tragédií, je snad jasné úplně každému. Tím spíš, že Martina vůbec za nic nemůže.
Přece není možné, aby se sportovkyně s tak výbornými výsledky nemohla zúčastnit největšího sportovního svátku - olympiády.
Svoji negativní roli sehrál i MOV, který Martině účast na hrách mohl umožnit, ale i přes přímluvy nesčetných osobností z oblasti sportu, a dokonce i přímluvy prezidenta naší republiky, Martině startovat neumožnil. 
Jak se nyní každému z nás bude do budoucna poslouchat, že olympiáda je vrcholný sportovní svátek, na kterém spolu "férově" zápolí ti nejlepší sportovci ?
Vstupujeme do období, kde Martina bude startovat ve své hlavní sportovní disciplíně a již její první výsledky z rychlo-bruslařských závodů naznačují, je je připravena skvěle a že nám všem svými výsledky udělá opět velkou radost.
Bohužel ta pachuť z letního olympijského zmaru tady zůstane pro všechny ...
Tak Martino - hodně štěstí v nastávající sezoně, ať Vás vidíme usměvavou na stupních vítězů a ať nás všechny hřeje naše hymna a stoupající vlajka ! 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Opl | sobota 26.11.2016 0:18 | karma článku: 42,26 | přečteno: 9484x