PB

P23e69t97r 15B55u36r45i92a55n

10. 6. 2024 10:39

Opět nám někdo (stát) ukrojil kousek svobody v domnění, že jsme nesvéprávní hlupáci, kteří nedokážou po vypití lahve víčko našroubovat zpět. Je to výhonek socialismu, který reguluje snad úplně všechno, protože počítá s tím, že jsme všichni nedisciplinovaní polointeligenti, jako jejich voliči. Já je nevolím, volit nikdy nebudu a je mi líto, že strany, které naopak volím, tyto nesmysly nelikvidují hned v zárodku.

------

No nevím koho volíte, ani koho myslíte tím polointeligentním vládním voličem, ale vězte, že to připoutané víčko k pet lahvi schválila EU někdy v roce 2019 a europoslanci za ANO (tedy tehdejší vládní) byli pro.

https://www.idnes.cz/ekonomika/test-a-spotrebitel/pet-recyklace-brusel-regulace-narizeni.A190204_455253_test_rts

Foto

No je to hrozný. Četla jsem, že jeden z důvodů je i ten, že je to kvůli hendikepovaným, aby jim víčko nepadalo. Dobrá, řekla jsem si. Ale pak jsem navštívila bratrance Jindřicha, který má po těžkém úrazu jen jednu ruku a je ohledně zavírání pet lahví naštvaný, protože pokud chcete toto víčko opět zazátkovat a nemáte k dispozici obě ruce, musí vám lahev někdo přidržet, jinak vám lahev ujíždí. Když je víčko volné, pak jde snadno nasadit shora a otočit.

KT

Taky tak. Už umím víčko uškubnout natrénovaným škubem.

PL

P14e41t72r 58L98o76r11e15n87c

10. 6. 2024 11:11

Spřažená PET víčka, start-stop chcípáček v autě a pár podobných woke-výmyslů bruselských svazaček a svazáků mě při každodenních jinak klidných činnostech dokážou vmžiku vybudit do pološíleného zoufalství a zuřivosti...

To jsou přesně ukázky toho, co jinak dobrou ideu EU v mých očích silně poškozuje.

AL

No, ono to vzniklo i proto, že 90% lidí to víčko zpátky nenašroubovalo.

  • Počet článků 392
  • Celková karma 21,37
  • Průměrná čtenost 640x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik