Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane autore, Vy se domníváte, že se prodejci elektřiny budou ku stanovení ceny řídit počtem lidí v domácnosti? A že když má někdo vyšší odběr, že zaplatí méně? Podívejte se do sazebníku. Ty rozdíly jsou zanedbatelné.

Když by se odběr elektřiny snížil v celé společnosti, výrobce na to zareaguje ZVÝŠENÍM ceny. To se stalo u cen vody.

Pokud se někde MUSÍ používat elektřina k topení, je řešením použít tepelné čerpadlo. Tím se sníží příkon asi 3 krát. A to už by někde bylo vidět. Problém je, že pořízení a instalace TČ je finančně náročné a někdy obtížně technicky proveditelné.

Co se týče znečištění ovzduší, tak tady představuje Evropa docela zanedbatelnou část. My se tu budeme snažit a vymýšlet krkolomnosti, a Čína a Indie bude vesele čmudit. A co s tím chcete udělat?

Něco jiného je lokální ochrana životního prostředí, tzn. snížení exhalací ve velkých městech, důsledná recyklace a případně účinná likvidace nerecyklovatelného odpadu. A s tím souvisí i rekultivace krajiny.

Bohužel, ekologičtí aktivisté tu dělají skutečné ochraně přírody medvědí službu, takže je nikdo nemůže brát vážně ani tehdy, kdy mají pravdu. Případ, kdy nadšenci zakopávají v lese padlé kmeny, aby při tlení nevypouštěly CO2, netřeba komentovat.

1 0
možnosti
JF

Možná Vam jen nedochází ze pokud uz tedy nazývate celou planetu hloupou tak mladou holku,ktera řeší v podstate lidmi pusobeny holocaust na přírodě, tedy jako uz polosilenou??? Mladí toto řeší uz prirozene jen z toho duvodu ze zatím nejsou zapojeni do systému který to působí a na kterém jsme defacto všichni nějak zavisli. Řešení je na úrovni politiky nikoliv ze budete sbírat odpadky v lese, ty se systemove liberalne ekonomicky vyvezou do třetích zemí kde se budou pálit na haldach ci sypat do moře pokud nezůstanou uz někde na ceste. Asi bude muset vic posilit OSN ci co a z globálního vesnice udělat regulerni globální stát, ale na to bude muset přijít asi nekdo chytrý aspon asi jako Vy.

1 0
možnosti
  • Počet článků 388
  • Celková karma 25,26
  • Průměrná čtenost 641x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik