Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane autore, Vy se domníváte, že se prodejci elektřiny budou ku stanovení ceny řídit počtem lidí v domácnosti? A že když má někdo vyšší odběr, že zaplatí méně? Podívejte se do sazebníku. Ty rozdíly jsou zanedbatelné.

Když by se odběr elektřiny snížil v celé společnosti, výrobce na to zareaguje ZVÝŠENÍM ceny. To se stalo u cen vody.

Pokud se někde MUSÍ používat elektřina k topení, je řešením použít tepelné čerpadlo. Tím se sníží příkon asi 3 krát. A to už by někde bylo vidět. Problém je, že pořízení a instalace TČ je finančně náročné a někdy obtížně technicky proveditelné.

Co se týče znečištění ovzduší, tak tady představuje Evropa docela zanedbatelnou část. My se tu budeme snažit a vymýšlet krkolomnosti, a Čína a Indie bude vesele čmudit. A co s tím chcete udělat?

Něco jiného je lokální ochrana životního prostředí, tzn. snížení exhalací ve velkých městech, důsledná recyklace a případně účinná likvidace nerecyklovatelného odpadu. A s tím souvisí i rekultivace krajiny.

Bohužel, ekologičtí aktivisté tu dělají skutečné ochraně přírody medvědí službu, takže je nikdo nemůže brát vážně ani tehdy, kdy mají pravdu. Případ, kdy nadšenci zakopávají v lese padlé kmeny, aby při tlení nevypouštěly CO2, netřeba komentovat.

1 0
možnosti