Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

6. 10. 2010 22:20
Za socialismu bezdomovci nebyli,

takže tento problém vůbec neexistoval.

0 0
možnosti
OM

ondra muller

7. 10. 2010 15:59
Re: Za socialismu bezdomovci nebyli,

já tedy myslím, že lidi smrděli i za tvého milovaného socialismu, nebo byste je za to taky zavřeli?

0 0
možnosti
IB

isabell

6. 10. 2010 14:12
...

Vždy jsem byla majitelkou velice otrlého nosu, což se ale bohužel razantně obrátilo v době těhotenství.

 Cítila jsem vše několikanásobně silněji než "normální", nebo netěhotní lidé a jen návštěva obchodu pro mne byla utrpením, natož pak jízda veřejnou dopravou, ze které se prostě nedá vystoupit kdykoliv se člověku zamane.

Když jsem byla asi v sedmém měsíci a břicho už jsem měla jako slušný africký tympán, jsem vlezla do metra směr Zličín. Většinou se tak v půli cesty najde místo, ale v té době jsem měla prostě smůlu a stála skoro až na konečnou a to nad silně mrdícím chlapem, který ale nevypadal jako bezdomovec a změnit místo se mi zrovna, dík břichu, nedařilo.

Když zahlédl, že se xichtím, nejdřív mě seřval, že nemá povinnost pouštět sednout každou tlusťošku, ale pak se přeci jen zvedl.  Ten zvýšený závan ale už můj žaludek nesnesl a celého sem ho pozvracela.... 

Hned jsem byla já ta nejhorší a lidi opouštěli vagon kvůli mě :o(  Až do porodu jsem už radši nikam nejezdila mhd.

0 0
možnosti
FH

Bouše

8. 10. 2010 13:11
Re: ...

Všechny jsem poblila, ale vás nepobliju, pane esenbléééééé ...;-D

0 0
možnosti
TK

honda_mrkos_pajdusakova

6. 10. 2010 13:11
Dobrý den,

myslím, že vám tam chybí ještě čtvrtá skupinka, a to dámy (i pánové) prolití parfémy, z nichž většina je víc k pozvracení než zpocený člověk jedoucí domů z šichty. Bezdomovci jsou trochu jiná kategorie, leckdy opravdu smrdí strašně, na druhou stranu, nikdy nevíte, kdy se můžete octnout mezi nimi. A nepište, že vám se to stát nemůže. Stalo se to daleko nepravděpodobnějším typům, je to rychlé jako blesk a cesta zpátky je horší než vylézt v sukni a pantoflích na Mount Everest.

0 0
možnosti
K

Kozel_

6. 10. 2010 13:29
Re: Dobrý den,

Většinou to silné parfémování fakt nemusím. Ale na poblití je to zas málokdy, spíš to je jen přehnané. Některé vůně tak fungují - slabší voní, v silné koncen traci fungují jako smrad. Ale ty moc vonící, to je otázka jen lidí poblíž, dál to cítit moc nebývá.

Bezdomovci - ne všichni páchnou jako tchoři, nebo lépe řečeno, tchoř zdaleka tak nesmrdí, jak oni. Přesněji řečeno, někteří smrdí jako lejno (možná zaschlé na gatích zevnitř). Řada bezdomovců není cítit - na dálku určitě ne. Protože se občas umyjí - akupodivu to stačí. Ani nemyslím, že takto může skončit každý. Ne, ne tak jak oni. Je to jejich osobní volba. Někdo může přijít o domov, ale má-li práci, zaplatí si pronájem či ubytovnu, než si něco sežene stabilnějšího.

0 0
možnosti
K

Kozel_

6. 10. 2010 12:45
Ještě doplním

Není pravda, že bezdomovci páchnou všichni. Tím netvrdím, že je u nich pravidlem každodenní sprcha, to jistě ne. Ale aby někdo páchl, že vylidní celý vlak metra nebo tramvaj, tak to jsou měsíce, nebo jinak řečeno, dotyčný se nemyje vůbec. A ještě nestřídá oblečení, leda když něco dotrhá a dostane nové v Armádě spásy. Kdo se osprchuje jednou týdně (a tu možnost mají, i daleko častěji) nebo aspoň s touto frekvencí umyje, tak sice nebude vonět, ale bude jen cítit potem, jak bohužel i nemálo českých lidí, co chodí do práce, nebo jsou v důchodu. U bezdomovce bych asi toleroval, že je cítit potem, tj. není každodenní ranní sprcha a denně čisté prádlo. Neuvěřitelný puch na dálku, nemytý dlouhé měsíce, pokud ne i leta, to tolerovat nelze.

Podobně i je fakt, že je cítit potem řada běžných lidií, pracujících, nebo důchodců bydlících ve svém bytě. Odpoledne bych to toleroval, ale proč jsou cítit potem ti lidé už po ránu? A nejen v létě, leckdy i v zimním období.

0 0
možnosti
K

Kozel_

6. 10. 2010 12:49
Re: Ještě doplním

Ranní sprcha těm lidem nic neříká, přestože v noci se potí, ale ráno se ani nesprchují, ani do půl těla neomývají ve studené vodě, jak se doporučovalo za první republiky, kdy koupelna byla jen málokde. Pokud někdo dřív jel dělat do frabriky jako dělník, tak chápu, že denní koupel byla právě po šichtě. Ale dnes to už moc lidí není, co takto pracují.

A u řady lidí, mám obavu, nebyla sprcha ani večer před spaním.

Osobně považuji za nutné každodenní sprchu, nejlépe dvakrát. A jdu-li mezi lidi,typicky do práce, tak použít nějaký antiperspiranta do podpaží.

0 0
možnosti
A

APEG

6. 10. 2010 12:22
Moc pěkné:)

I bych souhlasila s dakram1, že starší lidé, a muži obecně nevnímají tolik pach jako ženy, i když jsou také vyjímky, a podle hesla, že když se mi něco nelíbí, můžu jít jinam, se v podobným případech stějhuji na druhý konec dopravního prostředku.

Ovšem to lze jen v dlouhých soupravách, v krátkém busu tomu neutečete. V případě že nelze okamžitě vystoupit, vytáhnu z kabelky toaletku, a zkouším, zda tuto chemickou bitvu vyhraju.

Takže miluju vlaky!! Jsou dlouhé a je tam dost místa pro všechny. A kontrolují se tam jízdenky, takže lidičkové, kteří jezdí načerno, a navíc zamořují vzduch, se tam většinou nevyskytují.

0 0
možnosti
DK

dakram1

6. 10. 2010 12:43
Re: Moc pěkné:)

Děkuji za pochopení...ženské jsou jinak stavěné...a já patřím k těm 10%, které musejí perfektně vidět (to mi bylo sděleno, když jsem byla po operaci šedého zákalu nespokojená)..slyším bzučet komára na dálku a skřípavý výtah v době...ale v podstatě, aniž bych chtěla urážet druhou půlku tvorstva...kolik mužů ovládá pračku, myčku, tlakový hrnec...hlavně u starší generace platilo, že ženské práce jsou ženské práce...a spíš je mi líto, že bohužel na dílku toho moc neovlivním (tím myslím tátu)...mám jedno přísloví: Člověk si má zapamatovat a představovat  své blízké v době, kdy jim byli neblíž...nejmilejší..nejvíc pomohli..a pak to lze i nějak přežít...V

0 0
možnosti
PS

edan

6. 10. 2010 12:16
Už jsem se také nechal nachytat

a hrnul se z té přeplněné půlky tramvaje do té prázdné, respektive obsazené jediným člověkem (nejsem si jist, jestli je toto označení vůbec vhodné). A rychle jsem se vracel.

0 0
možnosti
DK

dakram1

6. 10. 2010 12:14
Vy mi...

Musím se toho starého pána zastat...já chápu, že páchl...sama bych z toho byla na prášky...Ale: mě je 64 a peru , přivoňuji....a hlavně určitě cítím jako pes...U těch starých a ještě si přisadím, více u mužů je to asi problém....Víte starý člověk většinou špatně vidí, slyší...cítí... a budu upřímná...samo stáří páchne....nechci ani toleranci, ale i tu je to o výchově..a věřte mi..vím o čem mluvím..mám starého tátu, který žije daleko ode mne...a já při návštěvách..peru, žehlím a prokládám to řvaním, protože ani já to nedokážu pochopit....Pěkný denVVV

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4268x
Liberálně-konzervativní člověk, politik, financial advisor, eurorealista, antienvironmentalista a z povahy rodinné antikomunista.