Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

nespavec

18. 3. 2009 19:18
Srotovne

uz tady bylo, ale platily si ho samy aautomobilky,aby zvysily odbyt. A jedine tak bych to brala.

0 0
možnosti

Dr No

17. 3. 2009 16:42
Kolik si myslíte

že je u nás majitelů aut s prodejní cenou nižší než 25 tisíc, kteří zároveň mají na to, aby si koupili nové auto? Já bych řekl, že jich teda nějak zvlášť moc nebude. Ta vo co go?

0 0
možnosti

WIFI

18. 3. 2009 7:55
Re: Kolik si myslíte

pravda, na druhou stranu by se šrotovný vyplácelo i lidem, kteří si auto chtějí koupit tak jako tak a 25 000 pro ně nebude rozhodujícím faktorem, ale příjemný bonusem.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

17. 3. 2009 15:27
Dotace

Podobně to vidím i s dotacemi a to ať už zemědělskými nebo "ekologickými". Ovšem je otázka zda je lepší, když v některých zemích EU budou a v jiných ne nebo zda je lepší, když to bude ve všech zemích EU stejné, lhostějně zda ano či ne.

Já osobně jsem proti dotacím obecně, podobně jako proti šrotovnému.

0 0
možnosti
K

kaši

17. 3. 2009 16:15
Re: Dotace

Tak to jsme na tom stejně. Jistě že se musíme starat o životní prostředí, abychom nežili v bordelu a smradu, ale z ekologie se stal velký business. Dotacím bych dal stopku!

0 0
možnosti
M

MartinJiskal

17. 3. 2009 14:24
to je vtipny

jedni modri svazaci rikaji ze na srotovne nikdo neskoci proto je nesmysl, ted se zas dozvidam ze na ne skoci ale je to nesmysl protoze nekoupi auto v budoucnu, co se dozvime od jinych svazaku ? 

0 0
možnosti
W

Wolf778

17. 3. 2009 14:35
Re: to je vtipny

Prosím Vás, co je na tom svazáckého? Jestliže dáte někomu peníze, když sešrotuje staré auto a koupí nové, tak se na to SAMOZŘEJMĚ alespoň někdo vždycky "nachytá". No nachytá asi není správné slovo, protože když někdo uvažuje o koupi auta, tak by byl hlupák, aby této dotace nevyužil.

 

Je to prostě stimul, nic víc, nic méně. Účinnost závisí na výši šrotovného. Když mi někdo nabídne milión, tak budu šrotovat o 106, ať už si o tom myslím cokoliv.

 

A jako KAŽDÝ stimul, i šrotovné  nějakou dobu působí, potom působit přestane a nakonec je na delší dobu dostimulováno. Když chcete stimulovat dál, tak musíte zvýšit dávku. Je to stejné jako třeba s drogami.

0 0
možnosti
J

jano.zincica

17. 3. 2009 13:19
hm...

ďalší z radu molodych meňedžerov, objaviteľ ,...šrotovné povzbudilo predaj aut, a to podstatne, a tak narp. tvoj foter má prácu, lebo tie šroty fabie idu na dračku, správaj sa trhovo, začni rozmýšľať hlavou....

0 0
možnosti
T

trefakam

17. 3. 2009 12:44
Přímo obdivuji

tyto modré svazáky. jak je jim všechno jasné ! Jak to ten NERV pěkně dělá ! Ani našemu svazáčkovi nevadí, že v tom našem vševědoucím NERVu jsou komunisté ( a to před listopadem komunisté ne tak ledajací ). Např. komunista Dlouhý, komunista Rusnok, komunista Schwarz. Možná, že i další NERVáci byli před listopadem v KSČ. Ale to nevadí. Dneska to jsou holt velcí liberálové. A modrý svazáček je holt obdivije, jak že to dělají bezvadně. Zato ti socdem, to je samý populismus.Anebo to modrý svazáček obbdivovat musí, aby se na té nejvyšší střední škole zviditelnil?

Nakonec profesorem na té škole je liberál nejvyšší. Taky skorokomunista.( Prý ho tam nevzali, ale přihlášku podal ).

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4268x
Liberálně-konzervativní člověk, politik, financial advisor, eurorealista, antienvironmentalista a z povahy rodinné antikomunista.