Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

OPZHN-SRPŠ

10. 10. 2009 22:59
Je libo Janotův balíček, nebo libo-li ruličku?

Slavomír Ravik před už dvaceti lety uvedl, že po převratu připadalo na hlavu i čerstvě narozenou cca 660 tisíc a nikdo to nevyvracel. Privatizačními čachry se tento majetek na hlavu scvrknul na nějakých už mínus cca 100 tisíc.

Najde se ekonom s odvahou který už dohledá kam to všechno přišlo a ještě doloží na čí popud, bez ohledu na ideologii a třeba - i Dolejše?

Budou volby a bude dobré vědět kdo má nárok žádat důvěru i dostat tu čest být uveden aby shlížel na nás z volebních lístků.

Ti ostatní svými činy spojeni a hově si už jen na sametově hebkém papíře, budou také připraveni na nás hledět zatím stočeni do ruličky.

Ať z časové osy politických diskusí a k nim příslušně dosažených hospodářských výsledků si každý vybere sám podle svého rozumu.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

10. 10. 2009 21:06
Pro ekonoma jednu drobnost:

Výrazné snížení nákladů státního rozpočtu je možné jen úpravou zákonů. Vy jste měl dojem, že strany, které zastupovali 100 či více hlasů v parlamentu měly ochotu takové zákony podpořit?  Vždyť byl boj i o těch pár úprav, které se podařilo prosadit.

Máte dojem, že balíček č. 2 (s dalšími úsporami) projde?  Když představitelé dvou stran (velké a střední) prohlásili, že ani náhodou.

Takže příště buďte přesnější (přesnost by měla být ozdobou vysokoškoláka): nešetříme díky tomu, že volíme, jak volíme, že strany mají vůdce takové, jaké mají.  Janota je v tom zcela nevinně.

0 0
možnosti
K

kaši

11. 10. 2009 1:12
Re: Pro ekonoma jednu drobnost:

Právě kvůli vámi zmíněné přesnosti vznikl tento článek. Janota, politici a média nazývají tyto opatření úspornými, přitom jsou příjmová! zdá se vám to málo přesné?

Samozřejmě že pan Janota nemůže za to, co ve sněmovně projde a co neprojde, já teké v článku nic takového netvrdím. Ale rozhodně není nevinen v otázce zvyšování daní.

V posledním odstavci jasně apeluji právě na největší strany, aby se zamyslely nad důležitostí zastavení zadlužení (nevyzívám k tomu Janotu) Takže příště buďte přesnější, řečeno vašimy slovy

0 0
možnosti
B

blastula

10. 10. 2009 20:49
Podstatnější je nechat lidi vydělat

Mnohé je škrceno  nevhodnou  legislativou. Pokud by lidé měli snazší možnost si legálně vydělat, příjem do státní kasy by se zvýšil a výdaje na různé dávky by se tím snížily automaticky.Zatím se snaží peníze jen dostat, ale kde nic není, tam nakonec ani smrt nebere.

0 0
možnosti
MP

Vrah

10. 10. 2009 18:34
Je to kompromis

Jenomže kdyby byl balíček opravdu úsporný, socialističtí poslanci ho pošlou do věčných lovišť.

Takhle se můžeme leda přít o to, co mohl Janota ještě zkusit a co by mu ještě bylo mohlo projít.

0 0
možnosti
K

kaši

10. 10. 2009 18:49
Re: Je to kompromis (autor)

Máte nepochybně pravdu. Je velmi pravděpodobné, že by soc. poslanci nešli v  "úsporách" dál ani o píď a tohle byla jediná šance, jak kosmeticky upravit BD.  Je to kompromis ale rozhodně nejde o úspory, ale navýšení příjmů, což se asi také shodneme.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4268x
Liberálně-konzervativní člověk, politik, financial advisor, eurorealista, antienvironmentalista a z povahy rodinné antikomunista.