Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

26. 1. 2011 2:58
VK

většinou mluví celkem rozumně. Jeho činy jsou ale natilik pragmatické, že naprosto postrádají morální aspekty.

0 0
možnosti
DM

Aretta

15. 10. 2010 10:03
Co je

"NF"?

0 0
možnosti
DM

Aretta

15. 10. 2010 10:02
...

R^

0 0
možnosti
JP

apeppepa

13. 10. 2010 21:47
Zavádějící informace

EU nám nic nepřikázala, my jsme přijali závazek - a zvolili fotovoltaiku. Jde pouze o typický český "blbákov". Je to také ukázka toho, jak lze "intervencí " podpořit technický rozvoj -rychlý růst návratnosti. A také ukázka toho, jak to dopadá, když se nereaguje na měnící se situaci - a nereguluje se včas. Ale to nelze od "liberála" Římana, pod jehož ministerstvo tato věc spadala čekat .... A také platíme ze svých daní jakýsi Energetický regulační úřad ... a někdo musel přece vydávat povolení na připojení fotovoltaiky...., snad by měli za ty peníze umět počítat ....

0 0
možnosti
JB

beda venerabilis

13. 10. 2010 18:02
Při srovnání škod

stále ještě převládají škody způsobené posloucháním Klause nad těmi způsobenými jeho neposloucháním.

Úplné neposlouchání Klause by se bylo bývalo bohatě vyplatilo.

A to nemluvím o tom, že to s tím "fotovoltaickým náboženstvím" není tak hr.

0 0
možnosti
F

FiS95

13. 10. 2010 19:38
Re: Při srovnání škod

Vážně? Neposlechnutí u fotovoltaiky nás bude stát 30% zvýšení cen elektřiny pro nic. Neposlechnutí u globálního oteplování nám tenhle problém způsobilo, zdražilo bezín o třetinu, náklady na všechny ty zelené projekty jsou v řádech stovek miliard korun! A neposlechnutí ohledně Lisabonské smlouvy nást stálo naši svobodu. Téměř jsme ztratili právo bystoupit z EU, náš hlas klesl na polovinu a dali jsme EU právo měnit naše zákony!

0 0
možnosti
B

blueintheface

12. 10. 2010 12:14
.

Jen technická. Klaus není liberál. Klaus je konzervativec a vy pravděpodobně taky. Že v téhle zemi neznají význam slova liberál politici (včetně Klause) a novináři jsem už věděl, ale že to po nich budou papouškovat i studenti by mě nenapadlo. Můžu se jen domýšlet, že máte na mysli neoliberalismus, což je ovšem termín vymyšlený ekonomy, postihující jen jejich obor, naprosto ignorující společenské otázky. Tedy abych si vypůjčil jeden příměr: liberál má s neoliberálem společného asi tolik, kolik má společného demokracie a lidová demokracie.

0 0
možnosti
H

honzour1

12. 10. 2010 16:28
liberál

Ono hlavně slovo liberál má různé významy v závislosti na jazyku, kontextu atd. V češtině a kontextu ČR let devadesátých se tak nazývali řekněme ryzí kapitalisté, v dnešních USA pak normální levičáci.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

8. 10. 2010 17:06
LS

Nevím, jestli byl VK skutečně proti LS nebo jestli šlo pouze o pózu.

Vím ale, že jak prezident podepsal smlouvu, o které tvdil, že zbaví ČR

suverenity. Jasný případ velezrady. Neodmítl, neodstoupil. Podepsal. Když

Václav Havel nesouhlasil s rozdělením Československa, odmítl dohodu podepsat a odstoupil.  Výslovně upozorňuji na skutečnost, že VK

ani nenapadlo vypsat kvůli rozdělení Československa lidové referendum. 

0 0
možnosti
JM

zeolit

8. 10. 2010 19:55
Re: LS

O rozdělení ČSR toho bylo napsáno tuny. Jsem zvědavý, co nového se dozvím od Vás. Referendum byste organizoval tak, že otázku byste položil všem tehdejším občanům "dohromady", nebo v jednotlivých státech federace? Slovensko má polovinu obyvatel... Pamatujete si s čím vyhrálo HZDS volby?

0 0
možnosti
JK

vokoun6

8. 10. 2010 15:24
schizoifrenní bijec za svobodu Václav Lukoilovič Klaus

který s oblibou na demokratický deficit EU poukazuje přímo z lůna

totalitního Ruska a s ještě větší oblibou funguje jako trojský kůň

Kremlu v EU a především NATO RvRvRv

http://smrk.blog.idnes.cz/c/106155/Vaclav-Klaus-a-KGB.html

0 0
možnosti
JM

zeolit

8. 10. 2010 20:13
Re: schizoifrenní bijec za svobodu Václav Lukoilovič Klaus

Vokoun6, s blogem vysokoškolského učitele, ale i věčného studenta, s karmou 0,00, jste vytáhnul kanón velkého kalibru. Na autora toho článku jsem měl otázku, na které vysoké škole učí. Odpovědi jsem se nedočkal. Z jeho blogů lze vyčíst jasnou nenávist proti ODS a Klausovi. To ano. V mém tehdejším příspěvku byste našel argument, že případný řídící agent VK by měl obdržet medali. Transformaci a rozdělení republiky jsme přežili ve zdraví. Na rozdíl od bývalé NDR. Ta spolkla 30 000 000 000 000 Kč a 5.5% na daních záp. Němců pro vých. Něm. pokračuje. U Khola a ostatních bych hledal nějaké agenty cizích mocností. 70% našich občanů v prezidenta má důvěru... Vás ani nepodezírám, že jste bolševik. Větší nenávist vůči VK projevovalo a pokračuje v tom, jsou bývalí lidé Čtyřkoalice + pravdoláskovci. O ostudných pokusech některých lékařů ani nemluvě...

0 0
možnosti
MS

MrScully

8. 10. 2010 11:51
VK

Osobně si myslím, že se Klaus trošku nesmyslně cpe i do věcí, o kterých moc neví, ALE - dost možná i náhodou - má až podezřele často pravdu. U toho globálního oteplování jsem se fakt musel smát, jak přesně to předpověděl. Fandím mu, má vlastní názor a budoucnost ukáže, že zas tolikrát se nemýlil ;-)

0 0
možnosti
JM

zeolit

8. 10. 2010 12:31
Re: VK

Nemyslím si, že Klausovy úspěšné předpovědi jsou náhodné. V. Klaus je výjimečný v pracovitosti. Svůj čas nemarní kavárenským/hospodským filosofováním. Aby mohl číst literaturu, která ani do češtiny není přeložená, musí se naučit jazyk. K tomu, aby načtenému porozuměl, musí se systematicky vzdělávat atd. Proč se ve svých článcích a knihách odvolává na spoustu různých kapacit? Jeho mnozí kritici zůstávají u pouhých spíše osobních útoků a věcí vytržených z kontextu. Nálepky, že nerozezná špinavé peníze, se nezbaví do smrti. V boji proti GO se neplete klimatologům do řemesla. Ekonomické dopady, které jsou nerozumné, na ty snad může ukazovat.

0 0
možnosti
SN

Svědomí národa

8. 10. 2010 11:45
Velky Cech ve sluzbach Velkeho Businessu

Vsem Cechackum hrdym na sveho ceskeho velikana a jeho nazory, doporucuji si precist neco o organizacich, ktere ho zvou na prednasky. Potom zjisti, ze ten velky Cech papouskuje nazory Heartland Foundation nebo Marshall Institute. Ze jsou financovany ropnym a tabakovym prumyslem, neni treba dodavat, to je z aktivit velkeho Cecha jasne. A co se tyka EU, tak klidne mohou Cesi vystoupit. Nikdo je nenuti tam zustat a pro takove narody to ani nebylo mysleno.

0 0
možnosti
JM

zeolit

8. 10. 2010 12:18
Re: Velky Cech ve sluzbach Velkeho Businessu

Jako levicové Svědomí národa je Váš kritický postoj k zmiňovaným konzervativním think-tank organizacím logický. Podle počtu různých organizací po celém světě, které zvou VK na přednášky a udělují mu doktoráty a jiné různé ceny, by ropný a tabákový průmysl musel být všemocný. EU není majetkem eurohujerů nebo euroskeptiků. Jak se EU bude vyvíjet je zatím ve hvězdách. Zatím se ukazuje, že výsostně politický projekt s eurem je neúspěšný a jeho udržení bude čím dál nákladnější. Dokonce levicový ekonom Stiglitz dělá nad eurozónou kříž a doporučuje Německu, aby vystoupilo! Doufám, že virtuální HNUTÍ MYSLÍCÍCH bude dál posilovat.EU?

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4268x
Liberálně-konzervativní člověk, politik, financial advisor, eurorealista, antienvironmentalista a z povahy rodinné antikomunista.