Když se John Whitmore zbláznil

V naší komunitě koučů existují autority. Jsou to otcové zakladatelé koučování, které má svojí hloubku a poslaní v tom, že pomáhá, podporuje, challenguje a rozvíjí potenciál lidí. Pomáhá řešit složité situace nejen v businessu a v týmech. Sokratova metoda po tisíciletích. Navíc inspirovaná vším, co přinesla psychoterapie. Stále ukazuje na jeden fakt, že v dialogu, ve skutečném lidském setkání, se rozvíjí náš potenciál a my se tak učíme a stáváme sami sebou či objevujeme svoje sekundární já.

„Všichni, kdo jste z oblasti finance, prosím, opusťte můj workshop“, řekl nedávno jeden z otců zakladatelů. Protože nechce svým úsilím podporovat finanční instituce, které jsou zodpovědné za současnou světovou krizi. Nechce podporovat neekologické instituce (ekologické myšleno v širším kontextu ty, kteří někoho poškozují). Kdysi jsem slyšel pro změnu morální kredit některých bank, že ONY neposkytují své služby prozměnu zbrojařům, protože to je pro ně neekologické a jde to proti jejich etice.

Angažovaný postoj není postoj obchodníka ani konzultanta. Když jsem se učil konzultantskému řemeslu, říkali mi: " chlapče, konzultant, ten musí být apolitický a nenáboženský." To jsou pravidla našeho podnikání. Otec zakladatel se zbláznil. Porušil základní pravidlo svého řemesla. Nebo ne? Někdo říká, on si to může dovolit. Je to jeho marketing. Nebo je to ještě horší, protože tím říká, angažovaný postoj je nakonec jediný způsob, jak si zachovat svoji integritu.

Autor: Ondřej Krása | čtvrtek 26.1.2012 13:18 | karma článku: 5,67 | přečteno: 677x
  • Další články autora

Ondřej Krása

Čechy bohaté duchem

9.12.2013 v 11:56 | Karma: 8,67

Ondřej Krása

Podstata magie

26.2.2013 v 0:04 | Karma: 8,02

Ondřej Krása

Půvab korporátní psychopatie

14.2.2013 v 10:45 | Karma: 16,69