Nenechme se umlčet!

S vítězstvím Donalda Trumpa už jsem se více méně smířil. Zcela smířen a doufajíc, že tak špatným prezidentem být nemusí, přišla dnes mnohem více znepokojující zpráva než samotné vítězství Donalda Trumpa. 

Tou zprávou je, že někteří poslanci v čele s komunistou Zdeňkem Ondráčkem, navrhli hanobení prezidenta jako trestný čin, při němž můžeme být odsouzení až k ročnímu vězení, shledá-li soudce, že jsme nějak dehonestovali našeho mocipána Miloše Zemana. 

Kam se poděly porevoluční časy, kdy jsme byli hrdým národem, jež pokořil tak zrůdný režim, jakým byl komunismus? Kam se poděly demokratické ideje, které nám přinesl náš první prezident? Je mi smutno, když pomyslím na ty, kteří obětovali své životy, kariéry, postavení nebo hrdost, aby se vzepřeli ideologii zcela popírající lidská práva a bojovali tak za liberální demokracii, která naší politickou kulturu už těžko udýchá.

Po takové zprávě se mnohem více obavám většímu paktování s Čínou, jejíž vazby s námi jsou po ekonomické stránce určitě aspoň trochu přínosné, každopádně hrbení se tomuto národu, který je až perverzním způsobem kombinací kapitalismu a popíráním lidských práv, mi zcela upřímně trochu nahání hrůzu, neboť tím ukazujeme světu, že se stáváme národem bez hrdosti.

V těchto dnech, když někteří naši politici zaprodávají naše demokratické ideje, které za nás vybojovali již výše zmínění lidé, se ptám „Kde jsi dnes, Václave Havle?“

Při pročítání takových zpráv a bláznivých nápadů našich politiků, kteří chtějí zakopat těžce vydobytou svobodu naším národem na úkor „bezvýznamného“ ega dnešního prezidenta, se ptám „Kde máme garanta demokracie?“ Možná to je problém dnešní společnosti a našeho národa. Chybí nám garant demokracie, jako byl například Václav Havel. A proto se jako národ stále hledáme.

V takových těžkých chvílích, kdy nám chybí taková politická persona, jakou byl náš první prezident, je možná ještě více apelovat na vzdělání a na opakování dějepisu, abychom si všichni uvědomili, komu máme být vděční za tuto dobu, na které je stále krásné mimo jiné svoboda slova.

Autor: Ondřej Klepáč | úterý 15.11.2016 19:01 | karma článku: 21,18 | přečteno: 857x
  • Další články autora

Ondřej Klepáč

Hle, člověk válčící

7.10.2023 v 22:41 | Karma: 13,86

Ondřej Klepáč

Kam až spadne naše lidství?

10.9.2016 v 10:09 | Karma: 18,51

Ondřej Klepáč

Stůjme za naším krtkem!

30.3.2016 v 18:53 | Karma: 20,21