Zelený "agent" Bruselu aneb Babišovi děkuji za Green Deal

Šéf ANO není jen černobílá postavička, má i chvályhodné zásluhy. Já osobně bych mu rád poděkoval za hladké přijetí Zelené dohody, kterou nevetoval, ani nežádal výjimky nebo ústupky.

Tohle opravdu není nějaký žert, je to skutečnost, prostý fakt - ANO přijalo Green Deal v takové podobě, v jaké ho dnes samo "kritizuje" ve snaze získat si voliče SPD. 

 

Proč ANO schválilo Zelenou dohodu? Myslím si, že pro to mělo tyto důvody:

1. ANO je součástí evropské liberální frakce ALDE, jako například strana Progresivní Slovensko.

2. ANO chce být "všelidové" - získat absolutní moc bez koalice s další stranou, a proto potřebuje co nejvíce voličů z různých naprosto protichůdných politických pólů.

Liberálům mohou říct - "My zařídili Green Deal",

Konzervativcům a SPĎákům zase - "My vždycky kritizovali Green Deal.", 

3. Vlastní obchodní zájmy šéfa ANO, např. výroba syntetických paliv. Nebylo by to poprvé, kdy se chytil zelené příležitosti (biopaliva, AdBlue).

4. Sám šéf ANO vlastní elektromobil, kterým se i chlubí - takže tu budou i vlastní ideje šéfa strany.

 

Zelená dohoda je tu pro nás

Je jedno zda jste liberál, konzervativec, anarchista, zastánce socialismu nebo student či senior - je to v zájmu všech. Každý člověk musí dýchat, pít vodu, všichni ocení zdravé životní prostředí. Zelená dohoda není dogma, které by nešlo hodnotit, kritizovat a měnit.

Auta na fosilní paliva nezmizí ani po roce 2035 - to není cíl dohody. Navíc je řada alternativ, a ne, všechna elektro-auta nepotřebují velkou těžkou baterii. Auto na vodík může být jak elektrické, tak spalovací. Zkouší se i auta na čpavek, což není historická novinka. Stejně jako se strašilo, že nebudou žárovky a vysavače, tak i zde se jedná o pouhé bububu politiků, kteří nemají program, neumí zaujmout ničím jiným, než hledáním nepřítele a vytvářením problémů, kde nejsou.

Autor: Ondřej Flégl | pátek 20.10.2023 12:37 | karma článku: 12,82 | přečteno: 460x