JZ

Zasloužená karma Znal jsem jednoho chcimníra, který věřil tomu, že se s Ádou Hitlerovi dá domluvit na míru. Jak on se jenom jmenoval? Aha, už vím, nějaký Neville Chamberlain.

Foto

Výborně napsané. A hlavně pravdivé.

Mám na věc úplně stejný názor.

Ti, kteří chtějí jít cestou ústupků agresorovi se velmi rychle dostanou do argumentační nouze a proto se tak často uchylují k osočování lidí s jiným názorem.

Foto

Karma.

Historická zkušenost, dávná i novější ukazuje, že appeasement je sebevražedný blud. Žel, v hlubokém omylu byli například i Merkelová a Macron, když se domnívali, že kamarádíčkování a obchod s agresorem nakonec přispěje k jeho proměně v aspoň trochu spolehlivého partnera.

Je třeba se bránit, rozhodně a velmi pevně. Stejně tak pevně a rozhodně je třeba pomáhat napadené, bránící si Ukrajině. Už není čas dál jakkoliv otálet. Je třeba jí efektivně pomoct do takové míry, aby skutečně byla schopná ubránit se.

JZ

Hlásím chybné použití první osoby množného čísla v následující větě

Podněstří, Gruzie, Krym... ustoupili jsme

Česká republika v daných případech nijak neustoupila. Jedná se o pozice, na kterých nikdy nebyla, takže z nich nemohla ustoupit. Navíc, zcela bezbranná země jako je Česká republika nemůže ustoupit v žádném případě odnikud, protože ani ty pozice, na kterých momentálně vegetuje, nijak nehájí (nemá čím, kromě žvástů)

Dále se autor mýlí, když neexistující akt českého ústupu vykládá jako příčinu jakýchsi pohnutí na území bývalého SSSR. To je zeměpisný prostor, kde se České republiky (zejména z důvodu její bezpečnostní nicotnosti) nikdo na nic neptá, a představy o tom, že jakékoliv české akce (zejména ty neexistující) nebo řečnické výrony tam něco způsobily jsou tragikomické

RM

Takže likvidace Lybie, Válka v Iráku, Syrii, Afganistanu, bombardování Srbska, to všechno je jen prevence NATO. Jsem rád, že jsem to konečně pochopil...

OF

Jak váš komentář vyvrací nutnost obrany proti ruské invazi? Nebo jak vyvrací legitimnost pomoci Ukrajině v obraně proti okupaci?

PC

Mír - zbrojení, boj...

Takový ten Orwellův new speak: válka je mír, otroctví je svoboda apod.

Proč myslíte, že dlouze trvající studená válka nevedla k vojenské konfrontaci obou znesvářených bloků? Bylo to jen proto, že si obě strany byly vědomy síly protivníka. A tohoto stavu bylo dosaženo jen zbrojením na obou stranách.

JN

J70o92s42e11f 45N44i93k60l

21. 6. 2024 13:14

Pro vás to bude hodně bolestivé až zmoudříte a zjistíte, že je to všechno trochu jinak....

OF

Když chcete, abych vás bral vážně, tak argumentujte. Takhle je to jen hromada prázdných tvrzení s pokusem urážet.

KB

Marně přemýšlím, kdy jsem ve svém životě žral vládní propagandu tak jako angažovaný bloger Jasánek...

OF

Štve vás, že jsem angažovaný nebo fakt, že nemáte žádné argumenty a tak musíte urážet.

  • Počet článků 66
  • Celková karma 15,81
  • Průměrná čtenost 918x
Příčetný "výtržník" v nepříčetném světě. Kritická duše se zrcadlem v ruce. To jsem já. Budu psát o tom, co mě baví - politika, sebeobrana, skeptická témata, výlety a dění kolem mě. Kdo se bojí, nesmí do lesa, a to samé platí i o mém blogu. Oblíbený nápoj? Slzy tmářů.

Seznam rubrik