Syčení Rusů Domacích

Na hrad dopadlo světlo a láskyplně rozzářilo jednotlivé místnosti. Kletba byla zlomena a šváby syčící nespokojeností museli opustit všechny kouty doposud ztemnělé. "Kam se teď schováme, co s námi bude?" Ptají se.

Láskyplná záře slunce přinesla do temnoty novou skutečnost, pravdu nelibou pro švábí společnost. Vůdci jejich zestárli a jejich naději, nového lídra, rozšlápl lev udatný. Velké Kňůůů se celých pět let za Velkého Škůdce držeti bude.

Velký Škůdce po sobě zanechal svou samičku a dětí několik, příliš slabých na odvetu. Naděje vložená do slizu válečné kampaně za sebou nechala pachuť zklamání a zoufalství. "Neměli jsme lva vyzývat a strašit zvířectvo." brečí celé švábstvo.

*

Šváby od Hnědého trůnu zuří na svého pána. "Nepomohl jste a zradil Velkého Škůdce, díky vám prohrál." Vzlykajíc nad velkou ztrátou mlátí svého pána toaletní štětkou.

Pán jejich se brání. "Třešňový šváby pomohli a nebylo to nic platné."

Hnědí ale neposlouchají, i ubili ho k smrti.

*

Šváby mající na starosti kanalního zpravodaje už utěšují své publikum. "Přežili jsme ztrátu třešňových vůdců, přežijeme i teď."

Obyčejní šváby, ale takovou naději nemají, vsadili si na Velkého Škůdce a teď vše prohráli. Nenávist svou na lva a na každého, kdo ho podporuje, směřují. V dutých hlavách ale nevymyslí více, nežli narážky na věk či pravopis.

*

 

Nová událost neunikla lvici ze sousedního království, teleportovala se do komnat lvího ústředí několik málo okamžiků po velkém vítězství. Nejeden fanoušek lva si z toho cvrnkl do gatí.

Lev se dnes prochází po osvobozeném království. "Sláva!" Volá celé zvířectvo, když ho potkají. Dokonce i ti, jenž na sebe jako psy štěkávali, se za ruce drží a jejich srdce zpívá. 

*

Není ale dobojováno, zla je na světě příliš mnoho, v nedalekém království se lítý boj vede. Lev v této zemi musí porazit víc než jen švába, ale bez pomoci se neobejde. Pokud prohraje, zlo se přiblíží, chapadla svá kolem nás obtočí. 

Nesmí se naslouchat roztřeseným ratlíkům, kterým je jedno, zda jim vládne lev či šváb. Vzdát se zlu nepřináší mír, ale utrpení, nesvobodu a věčný strach. 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ondřej Flégl | úterý 31.1.2023 11:27 | karma článku: 16,77 | přečteno: 703x