Bájná syrská a čečenská armáda pomáhá Rusku, možná přijde i kouzelník

V médiích čteme, jak se na Ukrajinu chystá či už tam přímo bojuje Čensko v čele s Kadyrovem, přidat se k nim má i syrská armáda. Všichni mají ale něco společného, mýtus a fígle, které svět neviděl.

Zatím co se armáda Čečenska chlubí dvěma válkami s Ruskem, ta syrská se chlubí pouličními boji a výhrami nad teroristy. Všichni mají vyhrát Putinovi válku. Jak toho ale mají dosáhnout? A kdo ještě pomáhá?

Čečenská trpasličí armáda

Čečenci vyzdvihují zkušenosti z minulého století, tehdy vedli dvě války s Ruskem. Otec dnešního Kadyrova nakonec zradil vlastní národ a spojil se s Putinem, jeho syn dnes terorizuje Čečence a žije v přepychu. Jakou pomoc ale reálně přináší? Hromadu videí, bujnou fantasii - mýtus a PR. Nic jiného totiž nemají. Jejich armáda je malá, špatně vybavená a chybí všechno to, co chybí celé Ruské federaci, jídlo, munice, výbava, zbraně, náhradní díly, technologie, moderní výzbroj a lidské zdroje.

Zimomřiví Syřané

Údajných 40 tisíc zkušených vojáků, kteří poráželi teroristy, teď nově mají posílit už tak divotvornou armádu Ruska. Další králíci z Putinova klobouku teď mají mít znalosti a dovednosti z měst a nevídané dovednosti, které mají jen oni, zastavit je snad může jen bahno a nízké teploty, nedostatek munice, jídla, zkrátka realita. Za těch v  přepočtu 25 tisíc korun je nečeká bohatství, ale boj o vlastní přežití a fronty na pumpě bez paliva. První peníze nejspíše utratí za péřové bundy a kulichy, i v létě je užijí, podobně jako většina lidí z východu.

Vágnerova "armáda"

skupina nájemných hrdlořezů, kterou je nutné zmínit. Pro Putina má jediný účel, dělat špinavou práci nad zákony vlastní federace a mezinárodních úmluv. Zakladatelem skupiny je bývalí podplukovník ruských speciálních jednotek Dmitrij Utkin - obdivovatel hudby Richarda Wagnera (odtud údajná přezdívka) a nacista chlubící se vytetovaným hákovým křížem a říšskou orlicí, nezpochybnitelnou láskou k třetí říši. Tahle skupinka má zajistit "denacifikaci" Ukrajiny a zabít prezidenta Ukrajiny, který je původem žid - také vám přijde ta ruská rétorika čím dál více absurdní? Jejich počet je několik málo tisíc - jen kapky v údajné milionové armádě Ruské federace. Byli nasazeni v Sýrii ale i Ukrajině, jako "zelení mužíčci" při anexi Krymu. Každopádně ani takhle zkušená armáda nijak nemění osud ruské agrese, ale spíše dokresluje skutečnost.

Mládež

Nezkušení kluci ve věku 17-18, kteří mají plnit roly Putinjugend. Spasí Rusko? Ne, ale určitě budou fanatičtí, jako jejich předchůdci z řad Hitlerjugendu.

Kouzelník nesmí chybět

Mystickou armádu bychom měli završit slíbeným kouzelníkem resp. kněžími a pravoslavnou ruskou církví. O zvýšené účinnosti posvěcených zbraní můžeme polemizovat, dle mého voda se solí příliš neprospěje již tak zastaralé technice. Každopádně o této praxi se dozvíte více zde

 

Je asi úplně jedno s čím Putin a jeho lokajové přijdou, největším nepřítelem Ruska je jeho arogance, likvidace hodnot a s tím spojená všudypřítomná korupce, která miliardové výdaje na armádu proměnila v jachty a sídla. Neustálé lhaní má sice velký dosah, ale to je všechno, lhaním o válce se válka reálně nevyhraje. Klamání vlastních vojáků a občanů má už své oběti na životech, pád do reality je tvrdý, Ukrajinci nikoho nevítají chlebem, ale ostrou střelbou.

Putin je pro změnu obdivovatel Stalina. Historie SSSR a její vražedné politiky je systémově zamlčována - ti, kdo se rozhodnou odhalit pravdu, končí u "soudu". Neschopnost vyrovnat se s hořkou historií SSSR, jako spojence Hitlera, má dnes svou dohru - obrovské šílenství a zavřené oči před realitou. Velcí lháři se dolhali k vlastní budoucí porážce, nic je nezachrání, ani bájní žoldnéři. 

 

 

Autor: Ondřej Flégl | čtvrtek 24.3.2022 10:10 | karma článku: 20,76 | přečteno: 434x