Malé poděkování...

Před čtrnácti dny jsem na tomto blogu psal o bezpečnosti ve městě a o pořádku či spíše nepořádku v ulicích. Byl jsem mile překvapen ohlasem mého článku a je vidět, že je to téma, které nás všechny zajímá. A ten můj článek měl nakonec snad i svůj efekt. 

Možná, že byl impulsem a dost dobře možná, že je to jen pouhá náhoda, ale když jsem toto pondělí procházel onou uličkou mezi Pražskou a papírovým náměstí, o které jsem ve svém článku psal a pozastavoval jsem se nad stavem okolních ploch, které vypadaly doslova jako skládka uprostřed města, tak jsem zjistil a byl mile překvapen, že je tam uklizeno. Akorát v okamžiku, kdy jsem tudy procházel odtamtud odjížděla multikára plně naložená odpadky. Měl jsem z toho radost a musím říci, že i pocit zadostiučinění. Snad měl ten můj článek nějaký smysl, i když je skutečně možné, že je to jen náhoda a že by k úklidu došlo stejně. Přesto jsem měl pocit, že mělo smysl na to upozornit. A snad to ukazuje i na to, že má smysl si podobných věcí všímat obecně. Možná mě bude někdo následovat a popíše podobný stav v jiné lokalitě a možná se znovu chytne někdo za nos a něco s tím udělá. Podobných lokalit je ve městě spousta a určitě si naši pozornost zaslouží. Sám jsem si dal za úkol, že podobných procházek musím udělat víc. Ale už teď mě některá místa napadají. Nálety v dlažbách v centru města, vypadaná dlažba, dlouhodobé neřešení uhynulých stromů v Moskevské ulici a každý z nás by nejspíš našel mnoho případů, kdy je to jen o tom si věcí všímat a bez velkých nákladů lze udělat spoustu muziky. Základní údržba, která je dělána dříve než dojde k větším škodám může navíc spoustu nákladů ušetřit.

Chtěl bych touto cestou poděkovat těm lidem na městě či spíše v Technických službách, kteří si buď všimli stavu uličky, o které jsem psal nebo zareagovali na můj článek a to i přesto, že jak jsem si zjistil se jednalo většinou o soukromé pozemky. Upřímné díky, mám z toho skutečnou radost. Jedna vlaštovka sice jaro nedělá, ale radost v každém případě přinese. 

Autor: Ondřej Červinka | pátek 21.3.2014 19:38 | karma článku: 10,22 | přečteno: 404x