Mistrovství ČR jízdy v dámských sedlech 2011

O víkendu 2. - 3. 7. 2011 proběhlo mistrovství ČR jízdy v dámských sedlech, které se konalo v areálu píseckého hřebčince.Kromě drezury a parkurového skoku byla nádherným zážitkem jízda elegance, kdy se účastnice této svérázné soutěže proměnily v historické královny a kněžny. Kostýmy byly k vidění také v závěrečném küru (volná sestava za hudebního doprovodu) na konci soutěže. Počasí se trochu zhoršovalo, takže předávání cen v závěru soutěže a vyhlášení Dámy roku probíhalo za slušného deště.

 

 

 

 

 

Kvalifikaci v drezuře zahajovala Karolína Fränkelová na velmi živé a temperamentní kobylce jménem Vida. Na konci této části Vida svérázně pozdravila hodnotící porotu stoupnutím si na zadní, což jsem bohužel nestihla zaznamenat.

Ivana_Nováková a Čiko - kvalifikace v drezuře.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karolína Fränkelová a fríský hřebec Fabian van de Pluum - kvalifikace v drezuře.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karolína Fränkelová a Vida - kvalifikace v parkuru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po parkuru následovala jízda elegance. Tato část je velmi atraktivní, protože se jezdí v dobových kostýmech a dámy jezdí v kroku, klusu a cvalu. Hodnotí se estetická stránka i souhra s koněm a jeho ovládání. Kostýmy byly nádherné, zde je Karolína Fränkelová s Fabianem v modré róbě, šitém ručně na míru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Další den probíhalo finále v parkuru a v drezuře. Momentka Pavly Placákové z finále parkuru (1. místo), které vzhledem k počasí probíhalo v kryté jízdárně.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Následně po finále parkuru proběhla soutěž Šampaňská výzva, kde účastnice soutěže drží v jedné ruce skleničku šampaňského s cílem ztratit při přeskoku co nejméně ze skleničky. Zde Karolína Fränkelová a Vida (2. místo v této soutěži).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odpoledne probíhala poslední soutěž - finále drezury - kür, což je volná jízda za hudebního doprovodu. Účastnice mohly jezit v dobovém kostýmu či v předepsaném jezdeckém oblečení (toto oblečení je vidět v případě kvalifikace v drezuře výše).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finále drezury  - kür - Iva Hejlová (1. místo v drezuře):

 

 

 

 

 

 

Iva Hejlová s Sacramoso Mantova

Autor: Miluše Ondrejátová | pátek 8.7.2011 14:41 | karma článku: 17,60 | přečteno: 1845x