Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

farfalla_farfalla

9. 7. 2011 13:16
Děkuji za reakce,

fundované odpovědi zajišťuje "centyfa". :-)

0 0
možnosti

richardhorak

9. 7. 2011 6:32
Pěkné fotografie ...

R^

0 0
možnosti

Centyfa

9. 7. 2011 3:06
Na phled hezké, ale

Zdravím a zkusím nějak v kostce zodpovědět všechny dotazy. Do Ds se dá nasedat třemi způsoby. Nejjednodušší je přítomnost gentlemanna, který dámu do sedla vysadí (bohužel nějak vymírají). Druhá možnost je nasednutí ze stupátka či rampy a třetí, nejpoužívanější a nejméně vhodné je nastupování přes třmen jako do normálního sedla. Zkušenější dámy se během odrazu přetočí a dosedají rovnou bokem.

Co se týká pohodlnosti sedu... dnešní Ds jsou konstruována pro zešikmený sed. Je to jako byste seděli na židli s nohou přes nohu. Ramena i kyčle jezdkyně jsou rovnoběžné s rameny a kyčli koně. Jediné co je šikmo je pravá noha, která kříží hřbet koně i levou nohu. Bederní páteř není v rotaci a může v klidu pružit i odlehčit sed nad překážkou jako když sedíte obkročmo  :-)

0 0
možnosti

Silia

8. 7. 2011 16:05
krásné fotky!

Předchozí ročníky se konaly v Mnichově Hradišti (okr. Mladá Boleslav) v zámeckém parku. Byli jsme tam 2 roky po sobě a opravdu smekám před dámami, co všechno z dámského sedla zvládnou. Celkově to byla hezká podívaná. Jen to byla akce na dva dny a ten druhý den už nebylo skoro nač koukat - soutěžících bylo málo a některé v prvním dnu vypadly, takže se tím program i jeho délka dost okleštila. Jinak opravdu krása. :)

0 0
možnosti

akki

8. 7. 2011 15:46
Měla jsem možnost vyzkoušet

jízdu v dámském sedle a před soutěžícími hluboce smekám!!! Už klus byl velký problém, do cvalu jsem nepodvážila. Jak se mohou udržet?! Ale dámy vypadají nádherně! Děkuji.:-)

0 0
možnosti

lajika

8. 7. 2011 16:25
Re: Měla jsem možnost vyzkoušet

taky jsem to zkoušela a musím říct, že jsem měla velmi nejistý a nepříjemný pocit hlavně z jednoho důvodu - co se stane s jezdkyní (v tehdejším případě teda se mnou) když kůň upadne? Vzhledem k tomu, že se z dámského sedla nedá jen tak jednoduše vyklouznout nebo spadnout to vidím dost špatně. (ano - já vím, že koně nepadají nijak často, zvlášť když k tomu nemají žádný důvod, ale....)

0 0
možnosti

Jsem v Ječný

8. 7. 2011 15:14
Na pohled hezké, ale

1 - jak dáma nasedá

2 - jak lze dámě dle etikety pomoci nasednout

3 - jak zdravý je takto nepřirozený posez

;-)

0 0
možnosti

lajika

8. 7. 2011 16:21
Re: Na pohled hezké, ale

bod 3 by mě taky zajímal - už se to tady, tuším, někde diskutovalo. Nedá mi to abych se neoptala znova - při jízdě na koni obecně velmi výrazně pracuje bederní páteř, jak funguje tento pohyb, když jsou bedra zároveň vykroucená tak, aby dolní polovina těla seděla bokem ke směru jízdy, zatímco ta horní, od beder nahoru, je ke směru jízdy čelem? (zkoušela jsem to doma na židli, ale je to dost nepříjemný - nejspíš něco dělám špatně)

0 0
možnosti

Stobka

8. 7. 2011 14:44
Tam bych chtěla být

hezké

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1372x
Oblíbená tónina: d moll