Zvířata se chovají divně!

Mnohokrát se stalo, že zvířata svým chováním předznamenala nějakou katastrofu. Možná, že bychom si měli dát větší pozor.

 Někdy se zvířata chovají sice divně, ale rozhodně ne z důvodu blížící se katastrofy. Například v americkém městě Milton byla policie upozorněna na potácející se mývaly. Po jejich odchycení se zjistilo, že jsou totálně opilí z přezrálých jablek. Prostě obyčejný medvědí mejdan.  Ale jsou i jiné případy.

Když v roce 1999 na Taiwanu začaly kočky žalostně mňoukat, myši vylézat z děr a krokodýli na krokodýlí farmě vydávat zvuk, jakoby se startovaly stovky náklaďáků, obyvatelé se tím náramně bavili. Ale jen do té doby, než přišlo zemětřesení o síle 7,6 Richterovy stupnice. Pak jim ztuhl úsměv na tváři, přičemž mnohým definitivně. To, že nedbali na zvířecí varování, byla fatální chyba.

Naopak, když v roce 1975 vylézali v čínské provincii Liaoning v mrazivém období  ze svých skrýší hadi, vyhlásily úřady celkovou evakuaci. Dva dny na to, přišlo zemětřesení, které srovnalo se zemí  90% všech budov. Lidé se ovšem díky hadímu varování zachránili.

A já teď začínám mít obavu. Krtek prý kopuluje s pandou a někdo říkal, že si čápi začali stavět hnízda velká jako barák. Dokonce jsem minulý týden zaslechl, že si nějaké dvě hyeny udělaly výlet do Švýcarska. Zvířata se prostě chovají divně a ten náš barák, no nic moc.  Řekl bych tak maximálně 5. stupeň. 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Omelka | úterý 20.11.2018 20:07 | karma článku: 29,69 | přečteno: 1189x
  • Další články autora

Petr Omelka

"Vy tupci, to není naše hymna!"

2.7.2021 v 18:22 | Karma: 27,57

Petr Omelka

Učitele vyhodili z práce za YouTube

27.5.2021 v 11:01 | Karma: 32,03