"Učil" se Himmler od Mojžíše?

"Rozhodl jsem se pro skutečně čisté řešení. Nemohu zlikvidovat jen muže a nechat žít jejich děti, ze kterých by mohli vyrůst jejich potenciální mstitelé…“ Heinrich Himmler

Historie se v určitých událostech opakuje a bývají to bohužel události velmi tragické.

Tehdy se Mojžíš ve jménu Boha rozhodl definitivně vypořádat s Midjánci. Byli to  sice lidé, kteří mu poskytli  azyl, když zabil Egypťana a byl to midjánský kněz Rauel, jenž mu dal za manželku dceru Siporu.  Měli ale jednu zásadní chybu. Vyznávali své bohy a také zde žily krásné ženy, které  odváděly muže od té jeho pravé víry.

"Vyzbrojte své muže ...a vykonejte Hospodinovu pomstu,"  přikázal Mojžíš.

Bojovníci se tedy vydali k Midjánu a zmasakrovali všechny muže. V té době platilo "boží"  pravidlo. Pokud se obléhané město vzdá bez boje, budou všichni obyvatelé necháni na živu a stanou se "pouze" služebníky dobyvatelů. V případě odporu musí být  muži pobiti, ale ženy a děti ušetřeni. Podle všeho se Midjánci nepodvolili a zaplatili za to smrtí. Města byla vydrancována, vypálena a  ženy i děti odvlečeny do zajetí. Když Mojžíš zjistil, jak se jeho muži zachovali, rozohnil se:

„Cože jste nechali naživu všechny ženy? Právě ony daly Izraelcům podnět k věrolomnosti vůči Hospodinu…. Nyní zabijte z dětí všechny mužského pohlaví i každou ženu, která poznala muže a obcovala s ním. Všechny děti ženského pohlaví a ženy, jež nepoznaly muže a neobcovaly s ním, nechte na živu pro sebe…“ (Mojžíš, kniha 4.)

Tak byla spáchána jedna z prvních genocid, při níž z obavy před pomstou byly zavražděny tisíce chlapců a následně znásilněny tisíce žen a dětí. To všechno pod záštitou víry.

Heinrich Himmler vyznával obdobný názor. Jenom doba a aktéři se změnili. Fanatické vyznávání jakéhokoliv náboženství nebo filozofie sebou nese většinou utrpení. A je úplně jedno,  jak se dotyčný jmenuje nebo v jaké době žije. 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Omelka | středa 6.9.2017 9:45 | karma článku: 27,45 | přečteno: 917x
  • Další články autora

Petr Omelka

"Vy tupci, to není naše hymna!"

2.7.2021 v 18:22 | Karma: 27,57

Petr Omelka

Učitele vyhodili z práce za YouTube

27.5.2021 v 11:01 | Karma: 32,03