Slečno, nespali jsme spolu náhodou?

Tak tuto otázku, by někteří muži rádi položili ženám, když mají podivné tušení a také černé svědomí.

Jistě se vám někdy stalo, že jste potkali člověka, u kterého jste si nebyli  jistí, jestli jste se s ním už někde nesetkali. A mohlo to být setkání zcela obyčejné, kdy jste jen prohodili pár slov při vybírání jablek. Z nějakých neznámých důvodů se pak jeho obličej zafixoval ve vaší paměti, ale okolnosti situace se zamlžily.

Na tu vernisáž přišli přátelé, známí i mnoho lidí, které jsem v životě neviděl. Prostě normální zahájení výstavy.  Když ale přišla Ona, naše pohledy se setkaly a vydržely v tom setkání o sekundu déle, než bývá obvyklé. To se opakovalo ještě několikrát.  V ten moment u mne nastal výše zmíněný proces hloubání v paměti, odkud tu, nutno říci, velmi hezkou blondýnku znám. Nevnímal jsem zahajovací řeč ani autorova poděkování. Bylo mi jedno, co hraje čtveřice hudebníků. Mozek se vařil, ale ne a ne si vzpomenout. Vzdal jsem to a vydal se k rautovému stolu pro sklenku vína. Stejný nápad měla i Ona a mně to nedalo se nezeptat: "Dobrý večer, je mi to fakt trapné, ale musím se zeptat. Neznáme se odněkud?"

Chvíli se na mne pobaveně dívala a pak řekla: " Ne, neznáme. Jenom jsme si prostě padli do oka," a s lehkým úsměvem si šla prohlížet fotky hradů, zámků a zřícenin. 

My chlapi někdy zbytečně moc přemýšlíme.

Autor: Petr Omelka | sobota 7.4.2018 14:00 | karma článku: 25,29 | přečteno: 1205x
  • Další články autora

Petr Omelka

"Vy tupci, to není naše hymna!"

2.7.2021 v 18:22 | Karma: 27,57

Petr Omelka

Učitele vyhodili z práce za YouTube

27.5.2021 v 11:01 | Karma: 32,03