Pozor na víly !?

Náš lužní les ukrývá mnohá tajemství a někdy i nástrahy, o kterých nemá běžný turista sebemenší tušení…

Tam nikdy nevíte, na co narazíte. Divoké prase, roztoužený jelen  nebo i zatoulaný brok z pušky nimroda může přinést nemilé okamžiky. 

Je znám případ, kdy se cyklistka, prchajíc před opuštěným dobrmanem,  přehoupla v hrůze skokem trénované atletky přes plot jakési lesní meteorologické stanice, načež se  z repruktoru ozvalo : "Jste na soukromém pozemku! Okamžitě tento prostor opusťte, jinak bude přivolána policie české republiky!"  To se opakovalo stále dokola, pes zuřivě běhal kolem plotu a k smrti vyděšená žena křičela: "Tak už doprdele konečně přijeďte."  Nepřijeli. To jen čidlo zapnulo výstražnou nahrávku. Naštěstí to i psovi po chvíli začalo lézt na nervy, takže zavrčel a zmizel, turistka tentokrát již s velkými obtížemi překonala oplocení a reproduktor ztichl. Výstraha tedy, i když poněkud zvláštně,  nakonec  zafungovala. Obezřetnost je vždy na místě.

Jestli má tato opuštěná značka varovat před zatoulanou nymfomankou či pohozenými silikony, netuším. Já osobně  budu raději doufat, že na mne za tou cedulí, v těch kouzelných dubinách čekají nějaké ty lesní divoženky. Lužní les prostě umí překvapit.

 

 

Autor: Petr Omelka | středa 16.8.2017 22:57 | karma článku: 21,31 | přečteno: 360x
  • Další články autora

Petr Omelka

"Vy tupci, to není naše hymna!"

2.7.2021 v 18:22 | Karma: 27,57

Petr Omelka

Učitele vyhodili z práce za YouTube

27.5.2021 v 11:01 | Karma: 32,03