"Opět brutalita policie, kolik si toho necháme ještě líbit" - reakce na článek

Reagovat na článek, pod kterým se neotevře diskuze, je možné jen tím, že napíšete článek vlastní. Dělám to výjimečně a dnes jen v rámci vyváženosti.

Doba je napjatá a hodně lidí má teď nervy na pochodu. To se týká nejen občanů, ale i policistů. Na sociálních sítích se objevuje množství videí, kde se snaží někteří občané dokázat, že policisté neví, která bije a že vyžadují něco, na co nemají nárok. A jsou i případy, že je tomu skutečně tak, že si je, jak se říká, mažou ti lidé na chleba a "pomáhat a chránit" potom jen mlčí a čumí.

Ale k věci. Paní Gabriela Bretschneiderová napsala vcelku emotivní článek, ve kterém odkazuje na akci policie, která zadržela ženu v Ostravě za to, že neměla roušku. Zadržení předcházelo nasazení hmatů a chvatů. Vše v přítomnosti dítěte zadržované.  

Je věcí názoru, jestli byl, nebo nebyl  ten zásah přiměřený a podle Gabriely Bretschneiderové dokonce brutální. Ale když autorka vyřkla "A", bylo by dobré říci  i to "B".

Dotyčná zadržená paní:

Popíjela na veřejnosti alkohol

Neměla ochranou roušku

Odmítla předložit doklad totožnosti a odmítla se identifikovat. V takovém případě je povinností policie dotyčnou osobu zadržet a předvést na služebnu

Paní to opakovaně odmítla a fyzicky se policistům bránila. Proto museli použít donucovací prostředky.

Není potom příhodnější, místo otázky " kolik si toho necháme ještě líbit", zeptat se,  co je to za matku, která v přítomnosti své malé dcery pije alkohol a bije se s policisty?

Doba je skutečně napjatá a pro většinu národa těžká. Proč ji tedy ještě více hrotit podobnými "senzačními"  články.  Máme toho už tak všichni dost.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Omelka | čtvrtek 4.3.2021 13:32 | karma článku: 43,37 | přečteno: 2474x
  • Další články autora

Petr Omelka

"Vy tupci, to není naše hymna!"

2.7.2021 v 18:22 | Karma: 27,57

Petr Omelka

Učitele vyhodili z práce za YouTube

27.5.2021 v 11:01 | Karma: 32,03